Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Γ.Καρασμάνης «Τρίχρονος εμπαιγμός και παρανομία σε βάρος των ροδακινοπαραγών για τα 4 λεπτά που τους οφείλετε»



Ο υπογράφων, με αλλεπάλληλες ερωτήσεις, κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στην ολομέλεια της Βουλής, αλλά και συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου, από το 2010, έχει επισημάνει ότι, ένας σημαντικός αριθμός παραγωγών συμπύρηνου ροδάκινου του Νομού μας, δεν έχει εισπράξει τη συμπληρωματική ενίσχυση των 4 λεπτών ανά κιλό για την παραγωγή του 2009. Γεγονός που εξ αρχής οφειλόταν, είτε σε υπηρεσιακά λάθη Οργανισμών εποπτευόμενων από το Υπουργείο σας, είτε σε (λόγω αγνοίας) παραλείψεις όπως π.χ. λάθος ΑΦΜ, ή μη υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ.

        Στις ερωτήσεις αυτές, οι απαντήσεις ΟΛΩΝ των ηγεσιών του Υπουργείου αναγνώριζαν το πρόβλημα. Σε μία δε εξ αυτών αναφερόταν μεταξύ άλλων επί λέξει ότι «… Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει λάβει διορθωμένο αρχείο από τον ΕΛΓΑ, έχει πραγματοποιήσει όλους τους απαραίτητους διασταυρωτικούς ελέγχους με το ΟΣΔΕ, και οι πληρωμές θ’ αρχίσουν μόλις υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ, με την οποία θα διατίθενται οι απαραίτητες πιστώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών».
       
        ΕΠΕΙΔΗ λοιπόν, έχουν περάσει τρία και πλέον χρόνια και οι… επίσημες ¨διαβεβαιώσεις¨, έχουν μείνει στα χαρτιά….
        ΕΠΕΙΔΗ, ο επί σειρά ετών εμπαιγμός αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους – σε καιρούς δεινής οικονομικής δυσπραγίας – ισοδυναμεί με ακραίο δείγμα κρατικής αναλγησίας σε βάρος φτωχών βιοπαλαιστών…
        ΕΠΕΙΔΗ πέραν αυτού, η μη εφαρμογή ειλημμένης κυβερνητικής απόφασης συνιστά και αυταπόδεικτη παρανομία, δεδομένου ότι, όπως προαναφέρθηκε, υπήρξαν σοβαρά λάθη από Κρατικούς Οργανισμούς όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ….
       
        ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί:

1.   Για ποιο λόγο καθυστερεί εξοργιστικά η εφαρμογή μιας απόφασης για την οποία μάλιστα υπήρξαν επίσημες διαβεβαιώσεις και χρονικές δεσμεύσεις;
2.   Εάν, έστω και τώρα, μετά παρέλευση τριετίας και πλέον, θα δοθεί η εντολή για άμεση πληρωμή αυτών των ανθρώπων, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ρητή επίσημη δέσμευση για τη τήρησή του.

 Ο Ερωτών

 Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

14 σχόλια:

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ?????
    ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΛΙ ?? ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ???? ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΨΑΞΟΥΝ ??? Η ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ AMBER ALERT ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως ακόμη δεν έχεις χωνέψει, 1 και πλέον χρόνο από τις τελευταίες εκλογές, το ότι σάρωσε για μία ακόμη φορά και ήταν πάλι ΠΡΩΤΟΣ;

      Διαγραφή
    2. k τι εγινε, χαζος κοσμος υπαρχει πολυς, που ηταν η μαγκια του στα μνημονια? αραγε τα διαβασε πριν τα υπογραψει? γιατι τζαμπα μαγκες κατοπιν εορτης τελικα υπαρχουν παρα πολλοι, πριν τι κανουν? την παπια φυσικα.......

      Διαγραφή
    3. πρεπει να εισαι μεγαλο φρουτο για να μην καταλαβαινεις 5.22 τι συμβαινει με τον εν λογο μεγαλοπαραμυθα

      Διαγραφή
    4. Εσύ πρέπει να καταλάβεις και ν' αποδεχτείς, αυτό που οι συμπολίτες σου επιλέγουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Εάν δεν μπορείς να το αποδεχθείς τότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή είσαι κομπλεξικός απέναντί του ή μεγάλο φρούτο είναι η αφεντιά σου. Ότι και να ισχύει πάντως, σου εύχομαι περαστικά!!!!

      Διαγραφή
  2. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ !!!
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΠΙΟ ΦΡΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΠΟΤΕ Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτόν τον κύριο τίποτα, το μεγαλύτερο σάπιο φρούτο, αυτός ο χαζός λαός της Πέλλας τον ανέδειξε για 7 συνεχείς φορές πρώτο βουλευτή.
      Και έπεται συνέχεια.

      Διαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ κο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ !!!!!!!!!!! ΟΥΑΟΥΥΥΥΥ !!!!!!!!
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ!!!!!!!!! ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ κυρ Γιώργο μας !!!
    φτανει 25 χρονια Βολευτης μας ξεσκισες... ασε να παρει και κανας αλλος σειρα, σου ειπε κανεις οτι εισαι ο μοναδικος στον κοσμο ???

    ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΛΕΙΦΤΡΟΝΙΑ ΥΠΑΛΛΥΛΙΣΚΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ... ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ !!!!!!!! ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε φαίνεται ότι έχεις μεγάλο πάθος εναντίον του .... τι παράνομο ζήτησες και δεν σου το έκανε ...;;;;

      Διαγραφή
  4. Τι έπαθε ο ανώνυμος των 10:23, μήπως τον δάγκωσε η λυσασμένη αλεπού που ψάχνουν στην Πέλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστον ρε φίλε στον καημό του. 25 χρόνια μάταια περιμένει να χάσει ο Καρασμάνης....

      Διαγραφή
  5. Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΠΟΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή