Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιδράσεις κομμάτων για τη συνέντευξη Σαμαρά



Για “αμετανόητη και κυνική προσήλωση της κυβέρνησης σε μια πολιτική καταστροφής” κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει πως η συνέντευξη του πρωθυπουργού “καταγράφει με τον πλέον σαφή και αδιάψευστο τρόπο την αμετανόητη και κυνική προσήλωση της κυβέρνησης σε μια πολιτική καταστροφής, αλλά και την πολιτική γύμνια των επιχειρημάτων που επικαλούνται οι ιεροκήρυκες του μνημονίου για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Σε αυτό ο πρωθυπουργός ξεπερνά και τον χειρότερο μνημονιακό του εαυτό”.

«Η ανάκαμψη, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και οι επενδύσεις που επικαλείται ο πρωθυπουργός, δε θα φέρουν καλύτερες μέρες για το λαό, όπως ισχυρίζεται, αλλά για το κεφάλαιο», σχολιάζει το ΚΚΕ και καλεί το λαό “να γυρίσει την πλάτη σε όλους όσους του τάζουν σωτηρία μέσα από τον αντιλαϊκό δρόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του καπιταλιστικού συστήματος”.
Για μαύρο Φθινόπωρο προειδοποιούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς τονίζει ότι “ενώ η κυβέρνηση εντελώς παραπλανητικά προσπαθεί να εμφανίσει ένα ήπιο κοινωνικό προσωπείο, στην πραγματικότητα ετοιμάζει μαύρο Φθινόπωρο στους Έλληνες πολίτες με δυσβάσταχτη φορολογία ακινήτων ακόμη και στα χωράφια, μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ, χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής”.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «πραγματικά αμετανόητοι είναι εκείνοι που επιμένουν ότι δεν έπρεπε να αλλάξει τίποτα σε ένα σύστημα που είχε καταρρεύσει». “Η μόνιμη διαστρέβλωση των θέσεων του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει πια κωμική, όμως είναι τραγική η επιμονή του να θέλει η χώρα να αποτύχει για να δικαιωθεί ο παραλογισμός του. Ίχνος ντροπής δεν έχουν όσοι ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας μας”, πρόσθεσε ο ίδιος.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου