Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

«Διαθεσιμότητα» έγινε η «κινητικότητα» των Δημοτικών Αστυνομικών



Στις διαδικασίες για την ένταξη στην κινητικότητα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής Κ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο υπουργείο, ενώ από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επισήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και την ανησυχία τους για απολύσεις.
 Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο γγ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ.Μπαλασόπουλος και Γ.Τσούνης αντίστοιχα, ο Μανώλης Χατζάκης εκ μέρους των σχολικών φυλάκων, ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών, Απ. Κοσυβάς και Θ. Τάτσης αντίστοιχα.


«Ουσιαστικά αναιρείται η ειδική διαδικασία για τη Δημοτική Αστυνομία, αφού ο υπουργός ενημέρωσε ότι αναμένει να ολοκληρωθεί το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας, να παραλάβει τα αιτήματα όλων των φορέων για τα κενά που υπάρχουν και στη συνέχεια να μπουν σε διαδικασία αξιολόγησης, οι 12.500 που τίθεται σε διαθεσιμότητα», δήλωσε ο Θ.Μπαλασόπουλος.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο γγ της Ομοσπονδίας, Γ.Τσούνης ανέφερε: «Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει θέμα κινητικότητας, αλλά μόνο θέμα διαθεσιμότητας, και αυτό για όλους. Με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης και τις υπουργικές αποφάσεις για τις θέσεις που θα προκύψουν, όταν και εάν τελικά ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, κάποιοι θα μετακινηθούν. Οι υπόλοιποι θα απολυθούν.»

Για τους δημοτικούς αστυνομικούς υποστήριξε πως «είναι πλέον σαφές ότι δεν θα μετακινηθούν. Βγαίνουν με τους υπόλοιπους σε διαθεσιμότητα και με βάση μια ασαφή διαδικασία, κατά την οποία οι αιτούντες φορείς θα ζητήσουν θέσεις με κριτήρια και αφού θα βγουν οι προκηρύξεις και κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι αίτηση, κάποιοι τελικά θα μετακινηθούν». Σχετικά με τους σχολικούς φύλακες ο Γ. Τσούνης δήλωσε ότι «ενώ έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που βγήκαν σε διαθεσιμότητα, δεν έχει γίνει καμία κίνηση για ενδεχόμενη απορρόφησή τους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών, Απ. Κοσυβάς δήλωσε πως «θα πιέσουμε για την έκδοση ΚΥΑ που θα αφορούν τον αριθμό και τις θέσεις απορρόφησης των 3.456 δημοτικών αστυνομικών. Αλλιώς, γιατί στις 18 Ιουλίου στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αντικαταστάθηκε η λέξη 'διαθεσιμότητα' με τη λέξη 'κινητικότητα' για τους δημοτικούς αστυνομικούς;»

«Μετά από οκτώ μήνες θα είμαστε απολυμένοι» υποστήριξε ο εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων, Μ.Χατζάκης και πρόσθεσε: «Ο υπουργός μάς είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το κύμα των 12.500 υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, να αποστείλουν οι φορείς τα αιτήματα των θέσεων, να αποσταλούν στα τριμελή συμβούλια και να γίνει η μοριοδότηση. Όπως καταλαβαίνετε, για εμάς δεν υπάρχει ελπίδα. Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι θα έχει ολοκληρωμένη άποψη για τα κενά έως τα τέλη Σεπτεμβρίου».
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τη συμμετοχή των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.
 «Η κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση του «ξαφνικού θανάτου» για τις υπηρεσίες των Σχολικών Φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας, καμία ενέργεια δεν έχει κάνει για τη μετακίνηση των 2.200 Σχολικών Φυλάκων και των 3.500 Δημοτικών Αστυνομικών (τίθενται σε διαθεσιμότητα- απόλυση στις 23 Σεπτεμβρίου) στο πλαίσιο της δήθεν κινητικότητας. Αρνήθηκε επίσης την πρόταση της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. για την ασφαλιστική αναγνώριση της 5ετούς «εργασιακής εμπειρίας» των Σχολικών Φυλάκων, ενώ υπάρχουν φήμες για αποκατάσταση Δημοτικών Αστυνομικών με υποβιβασμό τους από Π.Ε. και Τ.Ε. σε Δ.Ε. κατηγορία και με ηλικιακά κριτήρια», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της.

«Όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνηγορούν σε αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει η Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.: Πώς στόχος της είναι οι απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο. Σε αυτό αποσκοπεί και η απραξία- στασιμότητα που «ροκανίζει» το 8μηνο της διαθεσιμότητας. Μετά απ’ αυτό, Σχολικοί Φύλακες και Δημοτικοί Αστυνομικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφιάλτη της ανεργίας», προσθέτει.

πηγή: tvkosmos.gr/tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου