Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ενάρετοι πολίτες σε ένα παράνομο κράτος



Του Παναγιώτη Νανούδη     

    Η κυβερνητική συμμαχία καθημερινά χάνει την αξιοπιστία της και απ’ ότι φαίνεται και την νομιμότητα της. Μετά τις αντισυνταγματικές μειώσεις μισθών, τις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, ήρθε η ώρα να ακούσουμε και την επιστροφή συντάξεων από έντιμους και πρώην εργαζόμενους πολίτες. Ενώ με νόμο της περασμένης χρονιάς είχαν το δικαίωμα συνταξιοδότησης, φέτος ξαφνικά τους το ακυρώνουν και τους ζητούν πίσω όλες τις αποδοχές.


Το οικονομικό επιτελείο της χώρας μάλλον διακατέχεται από τεράστια αμάθεια οικονομικών γνώσεων και φυσικά ατελείωτων ποινικών ευθυνών για τις άκυρες αποφάσεις του. Στον ίδιο «κάδο» ανήκουν και όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές που σαν πιστά στρατιωτάκια στον βωμό της εξουσίας ψηφίζουν νόμους χωρίς καν να τους γνωρίζουν.
        
       Ο πολιτικός παραλογισμός στην χώρα άρχισε να γίνεται επικίνδυνος και κυρίως καταστρεπτικός για όλες τις γενιές των Ελλήνων. Η ελληνική κοινωνία με μαθηματική ακρίβεια φτωχοποιείται εξαιτίας της υποβαθμισμένης πολιτικής νοημοσύνης. Η αποπομπή τους θεωρείται δεδομένη και η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη κρίνεται αναγκαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου