Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Βότανα για την αϋπνία

Της Αντωνίας Τσιλιμιγκάκη

Ο εκνευρισμός, η ένταση της ημέρας, το άγχος, η δυσπεψία ή έλλειψη θρεπτικών ουσιών είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που μας κάνουν να χάσουμε τον ύπνο μας. Υπάρχουν ορισμένα μέτρα που μπορείτε να πάρετε, για να κοιμάστε καλά τη νύχτα: πρώτον να μην τρώτε ποτέ ένα πλούσιο γεύμα πρίν πέσετε στο κρεβάτι και δεύτερον να αποφεύγετε να πίνετε αργά το βράδυ ποτά που περιέχουν καφείνη, όπως τσάι, καφέ ή ζεστή σοκολάτα.

 Ωστόσο, η φύση μας προσφέρει λύσεις μέσα από τα βότανα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε ένα φυσικό και μη εθιστικό φάρμακο το οποίο θα μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα.


Βοτανοθεραπείες:
  • Δοκιμάστε να πιείτε λίγη ώρα πριν τον ύπνο ένα φλυτζάνι ζεστό έγχυμα βαλεριάνας το οποίο μειώνει την ένταση ή χαμομηλιού ή τίλιου τα οποία μειώνουν το στρες της ημέρας προετοιμάζοντας σας για έναν ήρεμο ύπνο.
  • Χρησιμοποιήστε 5ml (1κουταλάκι του γλυκού) βάμμα πρίμουλας, από άνθη πρίμουλας το οποίο θα καταναλώσετε πριν κοιμηθείτε.
  • Κάντε ένα ζεστό βραδινό μπάνιο, αφού φροντίσετε πρώτα να προσθέσετε στο νερό έγχυμα λεβάντας, το οποίο δρα χαλαρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου