Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Κοινοί κανόνες για τον έλεγχο βαρέων οχημάτων

Στη θεσμοθέτηση και την εφαρμογή κοινών κανόνων για τον έλεγχο των βαρέων οχημάτων, καθώς και την ενιαία εφαρμογή των κανόνων ασφαλούς οδήγησης που πρέπει να τηρούνται για τους οδηγούς αυτών, συμφώνησαν έντεκα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Συγκεκριμένα, τα κράτη- μέλη της ΕΕ (Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία) υπέγραψαν χθες κοινή δήλωση με την οποία προτείνουν να θεσμοθετηθούν κοινοί κανόνες για τον έλεγχο στα βαρέα οχήματα.

Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό είχε υπάρξει συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχ. Παπαδόπουλου, με τον υπουργό Μεταφορών, Θαλάσσης και Αλιείας της Γαλλίας Φρεντερίκ Κουβιγιέ, που είχε λάβει χώρα στη Γαλλία τον περασμένο Απρίλιο.

Στο πλαίσιο της παραπάνω πρωτοβουλίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, θα ζητηθεί από την νέα Επιτροπή η δημιουργία Ευρωπαϊκού Οργανισμού Οδικών Μεταφορών κατ' αναλογία των πρακτικών που ισχύουν στο σιδηροδρομικό και εναέριο χώρο.

Μάλιστα, η συνάντηση των Οδικών Μεταφορών θα αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα και θα επαναλαμβάνεται ετησίως στις πρωτεύουσες των υπογραφόντων χωρών, με την Ελλάδα να ζητά η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως ο έλεγχος των οδικών βαρέων οχημάτων, είχε ενταχθεί προς συζήτηση στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Μεταφορών το οποίο διεξήχθη στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ με πρωτοβουλία της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου