Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σοκ στο Κιλκίς!Διευθυντής δημοτικού σχολείου και ο γιος σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.



Διευθυντής δημοτικού σχολείου στο Κιλκίς και ο γιος του, καθώς και άλλα άτομα «υπεράνω υποψίας» συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κατοχή και διακίνηση ιδαίτερα σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας.Διαβάστε πως περιγράφει τα γεγονότα η ηλεκτρονική εφημερίδα kilkis24. Σοκ προκαλεί στη κοινωνία του Κιλκίς η νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, που αποκαλύφθηκε σήμερα Τρίτη, καθώς δυο απ` τους 8 συλληφθέντες σ` όλη τη χώρα, συνελήφθησαν στο Κιλκίς. Οι υπόλοιπες συλλήψεις έγιναν, τέσσερις στην Αττική και από ένα στη Θεσσαλονίκη και στη Λήμνο, ενώ δικογραφίες
με αντίστοιχες κατηγορίες σχηματίστηκαν σε βάρος δύο ακόμη ημεδαπών σε Κώ και Κατερίνη.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Παράλληλα διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ειδικών των προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer ).

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και των κατηγορουμένων, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα τέσσερις σκληροί δίσκοι Η/Υ, τρείς φορητοί Η/Υ, πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών και δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία αποθηκευτικών μέσων παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 20.250 GB.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Cyber-Touch», που αποσκοπεί στην καταπολέμηση του φαινομένου της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του Διαδικτύου.

Aναστολή της άσκησης των καθηκόντων του δασκάλου

Ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Αθλητισμού κ. Σωτήρης Γκλαβάς, σε σχέση με την πληροφόρηση για την εμπλοκή δασκάλου σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας επισημαίνει τα εξής:
«Ο εν λόγω εκπαιδευτικός, έχει ήδη τεθεί εκτός σχολικού περιβάλλοντος και έχει ανασταλεί η άσκηση των καθηκόντων του»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου