Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΝΔ Πέλλας: Βγήκαν τα μαχαίρια για μία θέση στο ψηφοδέλτιο

Μπορεί οι Έλληνες να είναι εξοργισμένοι και αγανακτισμένοι με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα κομματικά επιτελεία έχουν αδρανήσει. Κάθε άλλο. Οργασμός παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και διεργασιών συμβαίνει σε όλα τα κόμματα και δη αυτά τα του Πασοκ και της ΝΔ, καθώς αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική συγκυρία είναι η στελέχωση των  κατά τόπους ψηφοδελτίων.
   
Οι μέρες λιγοστεύουν και οι πολίτες θα κλιθούν, θα συρθούν ισχυρίζονται κάποιοι, θα αναγκαστούν λένε κάποιοι άλλοι αλλά σε κάθε περίπτωση...

...θα οδηγηθούν στις κάλπες και όλα πρέπει να ναι έτοιμα. Αυτό το ξέρουν καλά τα τοπικά στελέχη της  ΝΔ, που καθώς βλέπουν την εκλογική κατάρρευση και διάλυση του Πασοκ, σπεύδουν να κατοχυρώσουν μια θέση στο ψηφοδέλτιο αφού όπως όλα δείχνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  θα εκλέξει τρεις βουλευτές. Το παρασκήνιο όπως άλλωστε αναμένεται, είναι χοντρό, γαργαλιστικό στις λεπτομέρειές του. Κόσμος πάει και ‘ρχεται ….κόσμος μπαίνει το πρωί και το βράδυ βγαίνει από το ψηφοδέλτιο. Σφαγή στην κυριολεξία σε ένα καθημερινό σκηνικό με κατευθυνόμενη πληροφόρηση, προσωπικές σκοπιμότητες και  υπόγειες διαδρομές. Πρώτο θύμα αυτού του απίστευτου παρασκηνίου, όπως άλλωστε είχαμε γράψει εδώ και μήνες στο «Πέλλα Δώθε» ,  έπεσε ο κ. Αντωνίου.
  
Ο δραστήριος ,συνταξιούχος  πλέον ,ιδιωτικός υπάλληλος βλέπει οριστικά την πόρτα της εξόδου και τη θέση του καταλαμβάνει ένας νέος, πολιτικός ο κ.Διονύσης Σταμενίτης στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σταμενίτης εδώ και μήνες οργώνει τον Νομό και έχει ήδη στελεχώσει το γραφείο του με έμπειρα στελέχη από το χώρο της αυτοδιοίκησης αλλά και κομματικά στελέχη  από την ομάδα στήριξης του Αντώνη Σαμαρά.    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες την έξοδο θα δουν  οι  Δάνης Τζαμτζής  και Πόπη Φουντουκίδου οι οποίοι  έχουν κλείσει το κύκλο τους και δεν απηχούν στα κριτήρια που θέτει η Συγγρού.
   
Από την άλλη, οι απεγνωσμένες προσπάθειες του Αντιδημάρχου Έδεσσας  κ. Γιάννη Μουράτογλου να εξασφαλίσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο δεν τελεσφόρησαν καθώς ο Πρόεδρος της ΝΔ διατηρεί προσωπική θετική άποψη για τον κ. Αλκιβιαδη Νουσικύρου, η υποψηφιότητα του οποίου παραμένει αναμφισβήτητη.
  
Στην Αριδαία ,μολονότι τα πράγματα άργησαν να ξεκαθαρίσουν, φαίνεται πως προκρίνεται η περίπτωση του τέως Δημάρχου  κ. Πέτρου Ζέρζη , ο οποίος,  παρά την έντονη φημολογία δεν ακολούθησε τη Δημοκρατική Συμμαχία και φαίνεται πως επανακάμπτει δριμύτερος.
  
Την τελική σύνθεση βέβαια θα διαμορφώσει  ο παλαιότερος των βουλευτών ο κ. Γιώργος Καρασμάνης ο οποίος ,αν και χρόνια τώρα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του σε ανάδειξη προσώπων είτε σε δημοτικές είτε σε εθνικές εκλογές , εντούτοις είναι αυτός που κινεί παρασκηνιακά τα νήματα στο κόμμα του.

Κοντός ψαλμός …..λοιπόν για του αγωνιούντες εν δυνάμει πολιτευτές και βουλευτές.

21 σχόλια:

  1. Το ψηφοδέλτιο της κωλουτούμπας λέμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To mono pou me xaropoiei einai pos sobaroi anthropoi me diadromi kai prosfora eutyxos dialexan na minoyn makria.kai kala ekanan giati h epoxi einai mono gia karnavalia kai alexiptotistes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αρχηγό τον Mr Αντιμνημόνιο, τι ψηφοδέλτιο θα έβγαινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kalo re paidia.Diladi o Antoniou den kanei tora sta eukola e?O pio autodimiourgitos yp.bouleytis.An einai etsi as psaksoun allou psifous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γρηγόρης-Γιαννιτσά16 Ιανουαρίου 2012 στις 8:40 μ.μ.

    Ο Καρασμάνης μια ζωή την πάπια κάνει. Όπου σταθεί και όπου βρεθεί δεν χάνει ευκαιρία να το παίζει αθώα περιστερά. Πιο πρόσφατη περίπτωση στην τελευταία νομαρχιακή που παρέστει και που μιλώντας περισσότερο από τον κάθε ένα, το "εγώ" του υπήρχε σε κάθε πρόταση. Νομίζω πως ήρθε η ώρα οι πολίτες της Πέλλας να τον στείλουν στην σύνταξη μιας και υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα όπως αναφέρετε που μπορούν και πρέπει να παίξουν ρόλο στην νέα εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε σεις ;;;ποια είναι τα έμπειρα στελέχη που έχει στο γραφείο του ο Σαμενίτης;;;Να σας πω εγώ.Χρήστος Κάμτσης.Αλεξιου-Τεκτερίδης Χάρης,Λάκης ο Αλήτης, Αφασίας, Σαραφούδης Παναγιώτης ο μεγαλοεργολάβος.Και να μην ξεχνιόμαστε τον μέγιστο, τον μοναδικό πρόεδρο της Τοπικής τον αστέρα Ζορμπά!!!!Ρε δε περιγράφω άλλο δεν περιγράφω!!!Τον αφρο έχει μαζέψει ο ετεροδημότης ρε συ....τον αφρό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παυλάκη τι έγινε;Πάλι διαφήμιση τον κολλητό σου κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σταμενίτη, όσο γυρνάς με τον Αλεξίου θα κερδίζεις έναν σταυρό και θα χάνεις 30, συνέχισε έτσι και έχει σίγουρη εκλογή η Λαγομάτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι, κατεβαίνει και ο Λαγομάτης;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ρεπορταζ από κάπου.... μπάζει. Δεν είναι δυνατόν στο ψηφοδέλτιο να μην υπάρχει γυναίκα υποψήφια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χειροκροτητή, όταν ο Λάκης ο Αλήτης όμως ήταν στον δικό σου τον Καρασμάνη, δεν θυμάμαι να είχες κανένα πρόβλημα. Κάνω λάθος; Ξαφνικά τώρα για σένα όποιος φεύγει από τον Καρασμάνη χάνει την αξία του; Τι να πω, καλύτερα να πάψεις να περιγράφεις γιατί δεν ξέρεις τι λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ. ΜΟΛΙΣ ΚΟΠΗΚΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ. ΓΙΩΡΓΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ,ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ότι κουράδες είχε δίπλα του ο Γιώργος, τις έστειλε στον ετεροδημότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μήπως, όταν κόβεται ένας πολιτευτής (που απέτυχε 2 φορές)κόβεται απλά για αυτό που είναι ή δεν είναι; Γιατί ντε και καλά τον εκτοπίζει άλλος; Οι κενές θέσεις του ψηφοδελτίου φυσικά και θα καλυφθούν, γιατί "χήρες" θέσεις δεν υπήρξαν ποτέ. Τώρα όσο για τον Σταμενίτη, θέλουμε δεν θέλουμε, είναι συνεργάτης του προέδρου του κόμματος, γι'αυτό και η υποψηφιότητά του θεωρείται δεδομένη, ακόμη και από αυτούς που δεν χάνουν ευκαιρία να τον χτυπήσουν (όπως οι παραπάνω σχολιαστές). Αυτό το γεγονός σίγουρα δεν "χωνεύεται" εύκολα, Κάποιοι δηλαδή, να αναζητούν εναγωνίως την υποψηφιότητα και άλλοι να την έχουν δεδομένη. Αλλά τι να κάνουμε; αυτή είναι η κατάσταση, οπότε όσοι για κάποιον λόγο δεν θέλετε τον Σταμενίτη, υποδείξετε και άλλους νέους και ικανούς, στηρίξτε τους και δώστε αγώνα για να εκλεγούν και πάνω από όλα για να μπορέσει να σχηματίσει η Ν.Δ αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αν όμως αυτό δεν είναι το ζητούμενο για εσάς, τότε πολύ καλά κάνετε και τρώγεστε με τα ρούχα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα σχόλια είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους διαχειριστές του Πέλλα Δώθε. Αναγκαστήκαμε ωστόσο να αφαιρέσουμε το τελευταίο σχόλιο των 10:27 λόγο της τελευταίας φράσης. Αν θέλει ο φίλος αποστολέας μπορεί να ξανά στείλει το σχόλιό του παραλείποντας όμως χαρακτηρισμούς σαν αυτούς που έκλεινε το σχόλιό του. Ευχαριστούμε.

    Υπεύθυνος σχόλιων του Πέλλα Δώθε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το παραπάνω κείμενο-ανάλυση πραγματικός ύμνος του γλυψιματία κρύβει δύο αλήθειες.
    Αλήθεια 1.Το κόμμα είναι απόλυτο κωλοχανείο,που εκτρέφει κολλητούς,υπηρέτριες και παρατρεχάμενους.Το να κατηγορείς κάποιον που απουσιαζει χρόνια απο τον τόπο σου,που το ΑΦΜ του είναι σε ΔΟΥ Αθηνών,που βγήκε μπροστά όχι απο αγώνες αλλά απο παραγκωνισμούς τότε δεν ποδοπατάς την αλήθεια , αλλά την αναδυκνύεις.Αυτό το κωλοχανείο των φίλων, των αλεξιπτωτιστών,των διαπλεκόμενων,της αναξιοκρατίας και του παρασκηνίου είναι η αιτία που απομακρύνθηκαν δυνατές φωνές,έντιμοι ανθρωποι που ζυμώθηκαν στην τοπική κοινωνία.Που ναι είναι πιο ικανοί , πιο έξυπνοι,πιο κοινωνικοί και δεν εγκατέλειψαν τον τόπο τους.Ναι ρε φίλε υπάρχουν και πιο ικανοί απο τον άντρα της γραμματέως του προέδρου.
    Αλήθεια 2.Τι μας λέει ο φίλος μας.Σκασμός κολυμπήστε,υπακούστε,χειροκροτήστε και ψηφίστε!Αυτό μας λέει.Τα περί εσωκομματικής αξιοκρατίας,τα περί χτυπήματος των ομάδων και οικογενειών,τα περί μη διαπλεκόμενων πνίγηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας.
    Η απάντηση απλή.
    Άντε από εδώ ρε λαμόγια του κερατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κόμμα διαπλεκόμενων, της αναξιοκρατίας, του παρασκηνίου κλπ. όλα αυτά η Ν.Δ; και αν είναι έτσι τα πράγματα και δεν υπάρχει ¨χώρος¨ για τους "έντιμους που ζυμώθηκαν στην τοπική κοινωνία" εσύ λογικά έχεις εγκαταλείψει τη Ν.Δ για να μην συνυπάρξεις με τα "λαμόγια του κερατά" Και αν έχεις εγκαταλείψει τη Ν.Δ, το "Κωλοχανείο" όπως λες, γιατί βασανίζεσαι και γράφεις; είσαι η δυνατή έντιμη φωνή του "Κωλοχανείου" που τον έπνιξε η αδικία και η διαπλοκή;;; και κάτι τελευταίο, δεν φαντάστηκα ποτέ ότι, το να θέλω αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ και να θέλω να επιλέξω από τους υποψηφίους της, έναν νέο ή μία νέα για να ψηφίσω ή ακόμη και να στηρίξω, αρκεί για να γίνω "λαμόγιο του κερατά". Ο Θεός να σε φωτίσει και να απαλύνει τον πόνο σου και μακριά από το "Κωλοχανείο" εκτός αν έχεις κάποιο βίτσιο ή αποστολή που δεν σε αφήνει να ησυχάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καρασμάνιδες και Σταμενίτιδες πλακώνονται για μια θέση στη βουλή. Μακάρι τον ζήλο που δείχνουν τώρα, να τον δείξουν και την επομένη της εκλογής τους (εφόσον βέβαια εκλεγούν και οι δυο τους) προς όφελος πάντα της περιοχή μας. Αν και η ιστορία στο νομό μας έδειξε πως πιο εύκολα τα βρίσκανε μεταξύ τους βουλευτές διαφορετικών κομμάτων παρά του ιδίου κόμματος. Τρικλοποδιές μια ζωή ο ένας τον άλλο και την πλήρωνε στο τέλος ο νομός. Εύχομαι καλή φώτηση στους ψηφοφόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μην το βασανίζετε ρε παιδιά το θέμα.Οι δύο συγκάτοικοι στην Αμερική George και Antoni είναι σε πλήρη συνενόηση.Επενδύσαμε στην αντιμνημονιακή πολιτική του Σαμαρά και ο ανθρωπος αποδείχτηκε εξίσου κουλουτούμπτας.Σε ότι αφορά τα εσωκομματικά σας θέλω να ρωτήσω πότε υπήρξε αξιοκρατία;;Μια ζωή απίθανοι εμφανίζονταν ,διορίζονταν και καρπώνονταν οφέλη.Το αν θα κατεβάσει η ΝΔ έναν,δύο ή τρεις ουρανοκατέβατους ,αυτό δε λέει τίποτα.Εχουν τελειώσει πριν ακόμη αρχίσουν.Τέλειωσαν τα κόμματα όπως τα ξέραμε.Αφού οι ικανοί,αυτοί που παλευαν στην κοινωνία,που απείχαν απο τα παρασκήνια έχουν όλοι τους τραβηχτεί και καλά έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ένας βετεράνος δεξιός18 Ιανουαρίου 2012 στις 8:08 μ.μ.

    Ο Καρασμάνης θεωρεί ότι βγάζοντας από την μέση τον Τζαμτζή που στις τελευταίες εκλογές είχε καταφέρει να τον φτάσει σε απόσταση αναπνοής, φτάνοντας την διαφορά από 7000 σταυρούς το 2007, κάτω από 1000 το 2009, έχει εξασφαλισμένη και πάλι την 1η θέση. Γιατί τόσα χρόνια ο Κοσμήτορας της βουλής δεν καιγόταν μόνο για την εκλογή του, αλλά και για την πρώτη θέση. Σε περίπτωση που χάσει την πρωτιά, ακόμα και αν εκλεγεί ως δεύτερος, είναι ικανός να πάθει κατάθλιψη. Η καλύτερή του ήταν στις τελευταίες που ο νομός έβγαλε μόνο έναν και έμεινε μόνος του. Θεώρησε ότι όλο το παιχνίδι είναι πλέον δικό του. Βέβαια στην πορεία του προέκειψε για αντίπαλος άμεσος συνεργάτης του ίδιου του προέδρου και όπου στεκότανε έλεγε για το πόσο δυσαρεστημένος είναι που ο τοπικός κομματικός μηχανισμός τρέχει πίσω από έναν υποψήφιο και ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε ξανά δεί κάτι τέτοιο. Τι να κάνουμε Γιώργο, ότι ανεβαίνει, κατεβαίνει. Και εσύ κάποτε ξεκίνησες πίσω από την Πόπη. 16000 εκείνη, 3500 σταυρούς εσύ το 1993. Ξέχασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή