Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ολική επαναφορά ΠΑΟΚ και φουλ για πρωτιά



Η Μακάμπι προηγήθηκε με 2-0 στο 23', αλλά με αντεπίθεση διαρκείας ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς και κέρδισε 3-2 στην Τούμπα για την 3η αγωνιστική του Europa League

Την μοναξιά της κορυφής στον 12ο όμιλο απολαμβάνει ο ΠΑΟΚ, που έφτασε τους 7 βαθμούς και πλέον είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς. Οι θεσσαλονικείς φανέρωσαν για μία ακόμα φορά μεγάλα αμυντικά κενά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Μακάμπι, σημειώνοντας δύο γκολ μέχρι το 23'.
Στην επίθεση όμως ο Δικέφαλος βγάζει φωτιές και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε στην ολική επαναφορά. Με δύο στημένα οι Βίτορ και Νίνης ισοφάρισαν πριν ολοκληρωθεί το α' μέρος, ενώ ο Στοχ έχασε δύο πέναλτι και ο Νίνης είχε δοκάρι. Το νικητήριο γκολ σημείωσε ο Σαλπιγγίδης στο 66', ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Χακόμπο, που με τις αποκρούσεις του κράτησε το τρίποντο.
Απίστευτο το α' μέρος στην Τούμπα με τέσσερα γκολ και δύο χαμένα πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ μπήκε μουδιασμένα στο ματς και το πλήρωσε ακριβά. Μετά από παιδικό λάθος του Κατσουράνη ο Εντλοβού του έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ (τρίτη σερί φορά, που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πίσω στο σκορ στον όμιλο). Προτού μάλιστα προλάβει ο Δικέφαλος να συνέλθει από τον αιφνιδιασμό ο Γκολάσε με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0. Κάκιστη η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα.

Από εκεί και πέρα και με την ώθηση του κόσμου του, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε και έκλεισε τους ισραηλινούς στην περιοχή τους. Εξαίρεση μία καλή φάση της Μακάμπι στο 31', που άγγιξε το 3-0. Στο 34' ο συνήθης ύποπτος Βίτορ μείωσε μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίνο και πλέον το γήπεδο είχε γύρει. Στο 38' ο Στοχ κερδίζει πέναλτι, αλλά ο Σεράνοφ το αποκρούει και ο Νίνης στη συνέχεια της φάσης σημαδεύει το δοκάρι.

Στην επόμενη φάση όμως ο έλληνας μέσος με γυριστή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Στοχ ισοφάρισε μέσα σε αποθέωση. Στο 43' ο Δικέφαλος πήγε για τη μεγάλη ανατροπή, αλλά ο Σεράνοφ απόκρουσε και δεύτερο πέναλτι του Στοχ (αρχικά πήγε για την εκτέλεση ο Λίνο, αλλά τελικά εκτέλεσε ο σλοβάκος).

Στην επανάληψη ο Στοχ προσπάθησε να πάρει το... αίμα του πίσω και απείλησε στο 50', αλλά οι αμυντικές αντιδράσεις του ΠΑΟΚ ήταν πάλι κακές και στο 53' ο Εζρά  άγγγιξε το 2-3. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία και έψαχνε τους διαδρόμους, αλλά οι ισραηλινοί πλέον τους είχαν κλείσει σωστά. Στις αντεπιθέσεις τους άλιστα ήταν πολύ επικίνδυνοι. Η λύση από τον πάγκο για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Λούκας, ενώ στη συνέχεια πέρασε στο ματς και ο Βούκιτς.

Δίχως να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει το γκολ και τελικά το πέτυχε. Ο Λίνο είχε δεύτερη ασίστ και ο Σαλπιγγίδης στο 66' με κοντινό πλασέ έκανε την ολική επαναφορά. Η Μακάμπι δεν το έβαλε κάτω και απειλούσε, αλλά ο Χακόμπο ήταν σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε. Ο Δικέφαλος οπισθοχώρησε για να κρατήσει το αποτέλεσμα, αλλά ο κυριότερος λόγος, που το κράτησε ήταν ο Χακόμπο. Ο ισπανός τερματοφύλακας έκανε σωτήρια επέμβαση στο 87΄σε κεφαλά του Αζουλάι και χάρισε τη νίκη στον Δικέφαλο.

ΠΑΟΚ: 
Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (60' Λούκας), Στοχ (87' Λόρενς), Σαλπιγγίδης (C) (78' Βούκιτς), Αθανασιάδης

Μακάμπι Χάιφα: Σαράνοφ, Τουάθα, Μεσούμαρ (73' Αζουλάι), Πιλιάβσκι, Μπόκολι (C), Τσότσαλιτς, Γκολάσα, Γιαντλίν (69' Κατάν), Εζρά, Εντλόβου (46' Αμπουχατίρα), Ράγιος

Η βαθμολογία:
ΠΑΟΚ 7,
Αλκμααρ 5,
Σαχτιόρ 2,
Μακάμπι 1.
Το παρθενικό του γκολ με τον ΠΑΟΚ σημείωσε ο Σωτήρης Νίνης, ενώ τα πέντε γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έφτασε ο Βίτορ. Τη λύση για ακόμα μία φορά έδωσε ο Σαλπιγγίδης, που έφυγε με ράμματα από το γήπεδο εξαιτίας σύγκρουσης με τον Τσότσαλιτς.


port.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου