Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ πρότεινε ο Βενιζέλος


Δύο προτάσεις με σκοπό τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας κατέθεσε στον Αλέξη Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος που παραλαμβάνει αύριο την διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βραχύβια οικουμενική κυβέρνηση με σκοπό τη διευθέτηση θεσμικών ζητημάτων, αντιπρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας...

Η πρώτη πρόταση του κ.Βενιζέλου αφορά τη συγκρότηση τετραμερούς κυβέρνησης εθνικής ενότητας αποτελούμενης από τις φιλοευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές δυνάμεις, τις οποίες...

... ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προσδιόρισε καθαρά στα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.
Η δεύτερη και εναλλακτική πρόταση, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Βενιζέλος είναι το ΠΑΣΟΚ να παράσχει την κοινοβουλευτική στήριξή του, εφόσον διαμορφωθεί ένας συσχετισμός δυνάμεων που επιτρέπει στο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το κόμμα του κ. Καμμένου και άλλες δυνάμεις να σηκώσουν το βάρος της διαπραγμάτευσης, αρκεί να δοθούν εγγυήσεις ότι δεν θα κινδυνεύσει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο κ.Τσίπρας αντιπρότεινε να στηρίξουν τα κόμματα μια οικουμενική κυβέρνηση "η οποία θα παγώσει τη διαδικασία του μνημονίου μέχρι να συζητηθούν θέματα ουσίας" όπως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής. "Του απάντησα ότι η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο", πρόσθεσε.
"Δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μία λύση στην παρούσα φάση, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε" δήλωσε ο κ.Βενιζέλος και ξεκαθάρισε ότι θα λάβει τη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την οποία σημείωσε ότι «πλέον αποκτά νόημα και περιεχόμενο».

Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου