Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τα 3 σενάρια που επεξεργάζονταν στην ΝΔ πριν τις εκλογές


Το γαλάζιο σχέδιο για επαναληπτικές εκλογές συνδέεται άμεσα με τα ποσοστά που θα προκύψουν από τις κάλπες. Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά επεξεργάζονται τρία βασικά σενάρια, σε σχέση με το αποτέλεσμα της ΝΔ:..


Ανω του 30%
Προεξοφλούν ότι σε αυτό το σκηνικό το ΠΑΣΟΚ θα είναι ιδιαίτερα αποδυναμωμένο, σε σημείο που δεν θα μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνον ως κυβερνητικός εταίρος, αλλά ούτε ως πόλος του πολιτικού συστήματος που θα μπορούσε να δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση Σαμαρά. Σε αυτή την περίπτωση, εκτιμάται ότι η ΝΔ θα μπορούσε να αναζητήσει πολιτική λύση μέσα από νέες εκλογές, που θα εξασφάλιζαν στο κόμμα την αυτοδυναμία. Προεξοφλούν επίσης ότι οι νέες κάλπες θα ωθούσαν εκτός Βουλής όλους τους ενοίκους της δεξιάς πολυκατοικίας.

Ανω του 25%
Στην περίπτωση αυτή κερδίζει έδαφος η πρόταση για ψήφο ανοχής, καθώς εκτιμούν ότι η ΝΔ θα διαθέτει διαφορά ασφαλείας από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα θα βρίσκεται μακριά από τον στόχο της αυτοδυναμίας, που θα αποτελούσε βασικό επιχείρημα για νέες εκλογές.

Κάτω του 25%
Είναι το αποτέλεσμα που απεύχονται στη ΝΔ, καθώς όχι μόνο δεν διασφαλίζει μεγάλη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, αλλά μπορεί να προκαλέσει και σοβαρούς εσωκομματικούς τριγμούς, ενώ θα εμφανίζονται ενισχυμένοι και οι άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας. Στη Λεωφόρο Συγγρού αναγνωρίζουν ότι σε αυτό το ενδεχόμενο, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να αναζητήσει νέα μετεκλογική στρατηγική.

Πηγή  tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου