Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ζευγάρι συνελήφθη για λαθρεμπορία τσιγάρων στα Γιαννιτσά


Μαζί με τα νόμιμα εμπορεύματά του, διέθετε για πώληση στη λαϊκή αγορά των Γιαννιτσών και μεγάλη ποσότητα… λαθραίων τσιγάρων ένα ζευγάρι Ελλήνων μικροπωλητών! Όμως, κάποιος ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Ασφαλείας που συνέλαβαν τους δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται και για παράνομη οπλοκατοχή.

Οι αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο στα εμπορεύματα των πλανόδιων πωλητών, ενός 55χρονου και της 46χρονης συζύγου του, ανακάλυψαν προσεκτικά κρυμμένα κάτω...

... από τον πάγκο και στο αγροτικό φορτηγάκι της γυναίκας 1.590 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι φόροι.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του ζευγαριού, κατασχέθηκε και μία κυνηγετική καραμπίνα διαμετρήματος 12 cal, την οποία κατείχε ο 55χρονος χωρίς άδεια. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και παράνομη οπλοκατοχή με την οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών, ενώ τα λαθραία πακέτα τσιγάρων εστάλησαν στο Τελωνείο Σκύδρας για να καταλογισθούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί.

Πηγή  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου