Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Άξιζε την νίκη η Αναγέννηση στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό


φώτο από "Ματιές Πέλλας"
"Μετά από 18 χρόνια η Αναγέννηση Γιαννιτσών έδωσε το πρώτο της παιχνίδι εντός έδρας και αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο τους 2500 και πλέον φιλάθλους της ομάδας που περίμεναν με αγωνία την αναμέτρηση αυτή μάλιστα κόντρα σε μία εκ των φαβορί για την άνοδο τον Πανσερραϊκό.

Οι «πιτσιρικάδες» του Σπύρου Μπαξεβάνου από την αρχή της αναμέτρησης μπήκαν με τον αέρα και τον ενθουσιασμό που τους έδιναν τα μέχρι τώρα νικηφόρα αποτελέσματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν πέρασε από το μυαλό τους ότι θα μπορούσαν να απογοητεύσουν τους φίλους της ομάδας που ήρθαν μαζικά να τους στηρίξουν...

Κοίταξαν στα μάτια μία ομάδα της οποίας η πλειοψηφία των παιχτών της έχουν εμπειρία Σούπερ Λίγκας και υπήρξαν στιγμές που τους έπαιζαν σαν την γάτα με το ποντίκι. 

Σίγουρα ο Παύλος Δημητρίου και οι παίχτες του, γνώριζαν ότι ήρθαν να αντιμετωπίσουν μία ομάδα η οποία προέρχεται από θετικά αποτελέσματα και μάλιστα μέσα στην έδρα της, ωστόσο όμως ούτε αυτοί θα περίμεναν ότι θα γνώριζαν τέτοια αντίσταση και ότι το μόνο που θα κατάφερναν να πάρουν θα ήταν ο βαθμός της ισοπαλίας και αυτός ελαίου διαιτητή ο οποίος έκανε ότι μπορούσε για να φράξει τον δρόμο στους παίχτες της Αναγέννησης, άλλοτε με κάρτες, άλλοτε με ανάποδα σφυρίγματα και το αποκορύφωμα, με ένα ανύπαρκτο πέναλτι με το οποίο ακόμα και οι ουδέτεροι δημοσιογράφοι που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση, απόρησαν για το πως καταλογίστηκε.

Φάσεις και γκολ:
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον διαιτητή της αναμέτρησης να χαρίζετε σε παίχτη των Σερρών καθώς μετά από σκληρό μαρκάρισμα δεν του καταλόγισε 2η κίτρινη κάρτα.
Η πρώτη καλή φάση του αγώνα θα γίνει από τους γηπεδούχους με τον Παπαδόπουλο να εκτελεί σέντρα από τα αριστερά όπως υποτίθεντο με τον Γιόνδη να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει στον Μπέκα ο οποίος με προβολή να προσπαθεί να στείλει την μπάλα στα δύχτια αλλά τον Γουμάγια να μπλοκάρει δύσκολα.
Το παιχνίδι θα συνεχιστεί χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να καταφέρνει να κάνει κάποια σημαντική ευκαιρία με την Αναγέννηση ωστόσο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Και ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην μπορούν να πλησιάσουν την εστία του Βοσνιάδη, σε μία από τις σπάνιες φορές που κατάφεραν να πατήσουν περιοχή, ο διαιτητής της αναμέτρησης «ανακάλυψε» κυριολεχτικά πέναντλι σε ακούσιο χέρι του Τέλλη μετά από σουτ του Βρουτσινά. Πένανλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο τελευταίος κάνοντας στο 37’ το 0-1 μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των οπαδών της ομάδας των Γιαννιτσών.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Αναγέννηση θα πιέσει για την ισοφάριση όμως τόσο το σουτ του Μπαξεβάνου στο 50’, όσο και του Γιόνδη στο 54’ δεν θα βρουν στόχο και θα περάσουν άουτ.
Ο Πανσερραϊκός θα περάσει στην αντεπίθεση χάνοντας όμως την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του σε δύο ευκαιρίες που είχε στο 62’ και στο 65’.
Για να φτάσουμε στο 74ο λεπτό όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπέκα η μπάλα φτάνει στον Νταντίδη και ο οποίος με κεραυνό σουτ έξω από την περιοχή θα εκτελέσει τον Γουμάγια κάνοντας έτσι μέσα σε ξέφρενους πανυγιρισμούς παιχτών και φιλάθλων το 1-1.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Αναγέννηση θα χάσει δύο ευκαιρίες για να πετύχει την απόλυτη ανατροπή η πρώτη σε σουτ του Τοσουνίδη και η δεύτερη σε κεφαλιά του Γιόνδη όπου θα καταφέρουν να διώξουν οι αμυντικοί των Σερρών πάνω στην γραμμή.

Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο διαιτητής από τον σύνδεσμο Ηλείας Λαμπρόπουλος ο οποίος με τα σφυρίγματά του άφησε το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων και καταλόγισε αυστηρότατο πέναλτι.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Γιόνδη, Τέλλο, Βρούτσινα, Παντελιάδη, Γκόμεζ, Ανάκογλου, Περπερίδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βοσνιάδης, Παπαδόπουλος, Τέλλος, Χατζόγλου, Γιόνδης, Νταντίδης, Σπαθάρας, Μπαξεβάνος (58' Τοσουνίδης), Παπαδόπουλος Θ. (90' Μυλωνάς), Μπέκας, Τσίλης (71' Τζεβελέκης).
Πανσερραϊκός (Παύλος Δημητρίου): Γουμάγιας, Σαλαμαστράκης, Περπερίδης, Παντελιάδης, Ντίογκο, Μιλένκοβιτς, Στεφανίδης, Ανάκογλου, Βρούτσινα (67' Βουτσιάς), Τριανταφύλλου, Γκόμεζ (89' Μουσικάκης).

2 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε Γιαννιτσάρα. Έτσι πάμε ΓΕΡΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΑ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΦΥΛΉ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή