Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Τον... πληγώνει η Τούμπα


Παλικαρίσιο βαθμό κατέκτησε στην Τούμπα η Κέρκυρα, που απέσπασε ισόπαλο αποτέλεσμα 0-0 από τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μπόλονι, που έκανε πολλά πειράματα στην 11άδα, είχε εγκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στο μισό γήπεδο προς την περιοχή του Γκαλίνοβιτς, ωστόσο ήταν μονοδιάστατη με αποτέλεσμα να μην διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Φαιάκων. Ως εκ τούτου ο Δικέφαλος του Βορρά πέταξε ακόμα δύο βαθμούς στο σπίτι του μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ...

...και την ήττα από τον Παναθηναϊκό, χάνοντας ακόμα περισσότερο την επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας. Δεύτερο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα για την Κέρκυρα με τον Γκράθια στον πάγκο. Διαμαρτύρονται για πέναλτι πάνω στον Αθανασιάδη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι.

Πειράματα από Μπόλονι, άνευρος ο ΠΑΟΚ
Ανευρος, στατικός και χωρίς φαντασία στη μεγαλύτερη διάρκεια του α' ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ, δεν πίεσε όσο θα ήθελε την Κέρκυρα για να προβληματίσει τον Γκαλίνοβιτς, που δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Οι φιλοξενουμενοι έδειξαν διάθεση να παίξουν ανοιχτά αρχικά και είχαν μία καλή στιγμή με τον Αγρίτη, αλλά από το 20λεπτο μαζεύτηκαν στο καβούκι τους, θέλοντας να εξασφαλίσουν το μηδέν στα μετόπισθεν. Κάτι, που τελικά δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν απέναντι στην ομάδα του Μπόλονι, που χρησιμοποίησε ως αμυντικό χαφ τον Κοντρέρας, τον Μπαλάσφα ως στόπερ και τον Αθανασιάδη σε ρόλο εξτρέμ.

Συντριπτική η κατοχή, αλλά φλύαρη
Ο ΠΑΟΚ μετά το 25λεπτο βελτιώθηκε και έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο συνέχισε να παίζει σε αργό τέμπο, γεγονός, που βόλευε τους φιλοξενούμενος. Η κατοχή ήταν συντριπτικά με το μέρος του (70-30), ωστόσο ήταν φλύαρη, με τους θεσσαλονικείς να αλλάζουν πάσες γύρω από την περιοχή, αλλά να μην πατούν μέσα σε αυτή. Η καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ καταγράφθηκε στο 37' μετά από έξυπνη κομπίνα σε κόρνερ του Σπαντάτσιο, αλλά το πλασέ του Βιεϊρίνια κατέληξε άουτ, όπως άουτ κατέληξε και η κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 45' μετά από καλή σέντρα του πορτογάλου.

Συνεχείς αλλαγές από Μπόλονι
Το β΄ μέρος ξεκίνησε με ένα ακόμα πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ, αφού μετά τον Γκαρσία, τον οποίο έχασε πριν την έναρξη του αγώνα, αποχώρησε τραυματίας κι ο Βιεϊρίνια, με τον Γεωργιάδη να τον αντικαθιστά. Ο Μπόλονι ανακάτεψε την τράπουλα και τοποθέτησε τον Αθανασιάδη πίσω από τον Παπάζογλου και εξτρέμ τον Φωτάκη. Παρότι ο Δικέφαλος είχε εγκατασταθεί στο μισό του γηπέδου προς την περιοχή του Γκαλίνοβιτς, τη μεγάλη ευκαιρία δεν την έβγαζε και ο Μπόλονι έριξε στη μάχη γρήγορα και τον Σαλπιγγίδη, που με τον Γεωργιάδη έδωσαν στον ΠΑΟΚ περισσότερη κίνηση και ταχύτητα.

Ο Γκαλίνοβιτς κράτησε το μηδέν
Ο Σαλπιγγίδης είχε μία καλή ευκαιρία στο 67' και τρία λεπτά αργότερα ο Μπόλονι ρίσκαρε ακόμα πιο πολύ με τον Ιβιτς στη θέση του Ετο. Ο ΠΑΟΚ πλέον είχε εγκατασταθεί έξω από την περιοχή των Φαιάκων, ωστόσο ήταν προβλέψιμος και οι σέντρες απομακρύνονταν από τους αμυντικούς της Κέρκυρας, που είχαν κλείσει τους διαδρόμους από τον άξονα. Η εικόνα ήταν η ίδια μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παππά, οι θεσσαλονικείς πίεσαν μέχρι το τέλος, αλλά ο Γκαλίνοβιτς κράτησε το μηδέν, χαρίζοντας στην ομάδα του ένα πολύ σημαντικό βαθμό. Οι του ΠΑΟΚ πάντως διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Αθανασιάδη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πηγή  sport.gr

1 σχόλιο:

  1. Δικέφαλος Γιαννιτσά27 Νοεμβρίου 2011 στις 4:30 μ.μ.

    Άσε το ροτέισον ρε συ Μπόλονι και κοίτα να βάλεις του παίχτες που σου βγάζουν μπάλα. Να την χέσω την ευρώπη αν δεν μπορώ να βγω και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή