Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Μια ομάδα νέων βγάζει τα καρφιά από τα πεζοδρόμια του Λονδίνου και τα γεμίζει με κρεβάτια



Τα τελευταία χρόνια, αιχμηρά καρφιά έχουν τοποθετεί σχεδόν σε όλα τα πεζοδρόμια του Λονδίνου για να μην μπορούν να ξαπλώσουν και να διανυκτερεύσουν εκεί οι άστεγοι πολίτες.




Μια ομάδα, όμως, καλλιτεχνών, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται Better Than Spikes, αποφάσισε να πάρει θέση εναντίον αυτών των άβολων και αντιαισθητικών καρφιών και να μετατρέψει τα πεζοδρόμια σε «παράδεισο» ξεκούρασης.


Η ομάδα αυτή, λοιπόν, στην θέση των καρφιών έβαλε κρεβάτια και βιβλιοθήκες κάνοντας έτσι το μέρος πιο φιλικό για όποιον θέλει να το χρησιμοποιήσει συμπεριλαμβανομένων των περαστικών που θέλουν να ξεκουραστούν για λίγο αλλά ακόμα και  των άστεγων ανθρώπων που έχουν ανάγκη από ένα σημείο για να ξεκουραστούν.



Τοποθέτησαν, λοιπόν, πάνω από τα αιχμηρά καρφιά ένα άνετο στρώμα αλλά και μια βιβλιοθήκη με βιβλία τα οποία μπορεί οποιοσδήποτε να δανειστεί  με την προϋπόθεση βέβαια να τα επιστρέψει.


Τα μέλη των Better Than Spikes τονίζουν ότι πλέον μπορούν να περπατήσουν όπου θέλουν, μπορούν να καθίσουν, είναι ευπρόσδεκτα και δεν χρειάζεται να ξοδέψουν χρήματα.
ipop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου