Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

«Ουδέν σχόλιο» για έκτη δόση - υπογραφές

Δύο ξερά "no comment" ήταν οι μοναδικές απαντήσεις που επεφύλασσε προς τους δημοσιογράφους ο Πολ Τόμσεν ύστερα από τις συναντήσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, το πρωί και το μεσημέρι του Σαββάτου, αντίστοιχα.

Το πρώτο "ουδέν σχόλιο" του επικεφαλής του ΔΝΤ στην αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα, δόθηκε ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με την καταβολή της 6ης δόσης, λίγο μετά την συνάντηση που είχε (μαζί με τους Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ) με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα...

...που αφορούν στην υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, καθώς και των δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτές.
Ουδέν σχόλιο απάντησε ο κ. Τόμσεν και κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΝΔ όταν ρωτήθηκε εάν από τον κ. Σαμαρά θα ζητηθούν επιπλέον έγγραφες δεσμεύσεις προκειμένου να αποδεσμευθεί η 6η δόση και να προχωρήσει η νέα δανειακή συμφωνία.
Σαμαράς: Εχω ήδη δεσμευεθεί
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ στην διάρκειας μιάμισης ώρας συνάντησή του με τα στελέχη της τρόικας (στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Σταύρος Δήμας και οι κ.κ. Μουρμούρας, Σταϊκούρας, Μηταράκης και Λαζαρίδης) σημείωσε προς τους εκπροσώπους των δανειστών ότι η δέσμευση της ΝΔ για πλήρη εφαρμογή της "26ης Οκτωβρίου", εξασφαλίζεται από πέντε ενέργειες:
Από την δημόσια τοποθέτηση Σαμαρά στη Βουλή, (β) από την επιστολή του προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (και a fortiori προς Μέρκελ και Σαρκοζί), (γ) από τη δέσμευσή του στη σύσκεψη με το νέο πρωθυπουργό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, (δ) από την ψήφο εμπιστοσύνης που παρέσχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου και (ε) από την κατ΄ αρχήν έγκριση του προϋπολογισμού του 2012.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς άφησε να εννοηθεί ότι οι ενέργειες αυτές είναι αρκετές και δεν σκοπεύει να βάλει επιπλέον υπογραφή.
Αύριο είναι προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.
ΚΚΕ: Αποδέσμευση από την ΕΕ
"Ό,τι κι αν συζήτησαν, ό,τι κι αν συμφώνησαν με την τρόικα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρης δεν δεσμεύει το λαό", σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει: "Για να σωθεί ο λαός από τον όλεθρο όπου τον οδηγούν, πρέπει να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα που του θέτουν και να απαντήσει: Τέρμα οι θυσίες για την κερδοφορία των μονοπωλίων. Όχι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, είτε με ευρώ είτε με δραχμή".
ΣΥΝ: "Ξεπερασμένες αποφάσεις"
Από την πλευρά του ο Συνασπισμός, σε ανακοίνωσή του εκπροσώπου Τύπου Πάνου Σκουρλέτη, σχολιάζει: "Οι στυλοβάτες της απονομιμοποιημένης συγκυβέρνησης συναντώνται με την τρόικα. Συζητούν για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το νέο μνημόνιο, την ίδια στιγμή που οι εξελίξεις εντός της ευρωζώνης αποδεικνύουν πόσο ξεπερασμένες είναι αυτές οι αποφάσεις. Ή είναι τραγικά αφελείς ή τραγικά επικίνδυνοι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα αλλάξει ή θα διαλυθεί".

Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου