Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΝΔ: Σφοδρή σύγκρουση φιλελεύθερων - Φ. Κρανιδιώτη


 Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση των φιλελεύθερων της Ν.Δ. με τους εκφραστές της πατριωτικής και λαϊκής δεξιάς, με τους κκ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Φαήλο Κρανιδιώτη να έχουν πάρει τα όπλα, όπως είχε ήδη προαναγγείλει το Βήμα, ενώ στη διαμάχη παρενέβη και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτη που συντάχθηκε με τον πρώτο, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον δεύτερο.

Η σύγκρουση φαίνεται ότι θα είναι ανελέητη και πλέον η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, αφού εκπροσωπούν δυο τελείως διαφορετικές σχολές με επιρροή στο εσωτερικό της Ν.Δ. Το πολεμικό κλίμα συντηρείται και αποτελεί συνέχεια...

...της εσωκομματικής αντιπαράθεσης που είχε η ομάδα των «πέντε» φιλελεύθερων της Ν.Δ., οι κκ. Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης και Ευ. Αντώναρος που πίεσε να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας με τα στελέχη της σκληρής λαϊκής δεξιάς που είναι υποστηρικτές του «όχι» .

Ο χαρακτηρισμός του «όψιμου νεοδημοκράτη» που απέδωσε στον κ. Κρανιδιώτη ο τομεάρχης της Ν.Δ. μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Βήμα fm 99.5, προκάλεσε την οργή του δικηγόρου και προέδρου του Δικτύου 21, τον οποίο αποδοκίμασε ο κ. Βαρβιτσιώτης βοηθώντας πολιτικά τον κ. Μητσοτάκη.

Με την κίνηση να συνταχθεί ευθέως με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Βαρβιτσιώτης δίνει το στίγμα της ομάδας των φιλελευθέρων, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν τους σκληροπυρηνικούς και εκφραστές της πατριωτικής - λαϊκής δεξιάς να επιβάλλουν την άποψή τους.
Μετωπική επίθεση Κυριάκου κατά Φαήλου
O κ. Μητσοτάκης, στον απόηχο της χθεσινής εκτίμησης του προέδρου του Δικτύου, ότι οι φιλελεύθεροι στη Ν.Δ. είναι μειοψηφία, εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά του κ. Κρανιδιώτη, λέγοντας: «Εχει αγωνιστεί έως τώρα για τον Οτσαλάν και για τον Αραφάτ, αλλά απ' ότι ξέρω όχι για τη Ν.Δ.».

Παράλληλα επεσήμανε ότι δεν μπορεί ο κ. Κρανιδιώτης να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους βουλευτές, ενώ σημείωσε, διαφωνώντας με τις διαγραφές, ότι η ΝΔ «κέρδισε την αυτοδυναμία όποτε συνέθετε όλες τις φωνές».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για πρόσωπο χωρίς θεσμική ιδιότητα που δεν βοηθά στην προσπάθεια της ΝΔ καθώς προκαλεί διχασμό αντί σύνθεσης στο κόμμα.

Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη πυροδότησε ένταση και η απάντηση ήταν άμεση από τον κ. Κρανιδιώτη που έχει κατά καιρούς επικρίνει την ομάδα των φιλελευθέρων για τη στάση τους.

Ρουκέτες Φαήλου κατά Κυριάκου

«Οποιος διεκδικεί το αλάθητο να προσχωρήσει στον Καθολικισμό και να γίνει Πάπας. Είναι αλήθεια πως η δράση μου από τα 16-17 μου δεν ήταν και δεν είναι στενά κομματική»
απάντησε ο κ. Κρανιδιώτης όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και συμπλήρωσε πως η δράση του ήταν και είναι για την εθνικά πολιτική, την συμπαράσταση στον Κυπριακό και Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, στο Αρμενικό και Κουρδικό Κίνημα.

«Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Κολωνάκι, τη Μύκονο και την Αράχοβα δεν έχω κάνει, τα τιμολόγια μου είναι πληρωμένα στην ώρα τους, τις τιμές της αγοράς τις γνωρίζω και δεν είμαι πορφυρογέννητος.Δεν παρέλαβα από τον πατέρα μου κανένα πολιτικό τιμάριο, μόνο το παράδειγμα του» υποστήριξε ο κ. Κρανιδιώτης.

Στη συνέχεια άφησε αιχμές για τη στάση του κ. Μητσοτάκη και τις επιδιώξεις του, λέγοντας: «Εγώ πάντως στις 9 Οκτωβρίου 2009, όπως και πριν επί χρόνια, ψήφισα Νέα Δημοκρατία και Κώστα Καραμανλή, τον οποίο στήριξα και με κείμενα μου προεκλογικά. Κάποι άλλοι δεν είμαι σίγουρος και τι ψήφισαν και τι εύχονται».

Σκηνικό ρήξης
Η σφοδρή δημόσια αντιπαράθεση των δυο προσώπων, προβληματίζει μεγάλο αριθμό βουλευτών που θεωρούν ότι διαμορφώνεται σκηνικό ρήξης, μεταξύ δυο τάσεων εντός της Ν.Δ.

Από τη μια πλευρά είναι οι φιλελεύθεροι που υποστήριζαν με πάθος την ιδέα της κυβέρνησης συνεργασίας και από την άλλη οι οπαδοί της λαϊκής δεξιάς που διαφωνούσαν πλήρως.

«Μόλις ψηφισθεί η δανειακή σύμβαση θα δείτε ότι θα βγούνε οι γνωστοί φιλελεύθεροι της Ν.Δ. οι οποίοι είχαν ετοιμάσει κουστούμια, πριν συμφωνήσει ο Σαμαράς, θα πουν ότι εμείς για το καλό της Ελλάδας στηρίζουμε την κυβέρνηση και θα φύγουμε από τη Ν.Δ.» είπε χθες ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, αν και μέλος της Ν.Δ., ο κ. Π. Καμμένος.

Βαρβιτσιώτης: «Δεν τον γνωρίζω ως στέλεχος της Ν.Δ.»


Τον κ. Κρανιδιώτη στόχευσε ο κ. Βαρβιτσιώτης που εξαπέλυσε πολύ πιο σκληρή επίθεση, τασσόμενος στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη.

«Εγώ τον κ. Κρανιδιώτη ως στέλεχος της ΝΔ πάντως δεν τον γνωρίζω. Ξέρω ότι έβαλε μια φορά υποψηφιότητα για την κεντρική επιτροπή του κόμματος, και δεν εξελέγη, μάζεψε 10-12 σταυρούς, κάτι τέτοιο» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης στο Ρ/Σ ΑΝΤ1 97,2.

Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. υποστήριξε ότι υπάρχουν τα θεσμικά όργανα, τα στελέχη της παράταξης, οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ένα συγκεκριμένο ρόλο και θέση, είτε είναι κομματική είτε είναι πολιτική, οι οποίοι εκφράζονται και υπάρχουν διάφοροι οι οποίοι σχολιάζουν την πολιτική πραγματικότητα.

«Εγώ τον κ.Κρανιδιώτη τον θυμάμαι ως υπερασπιστή διαφόρων κινημάτων, και τον θυμάμαι και ως πολιτικό στέλεχος μιας κίνησης που νομίζω δεν είχε κανένα εκλογικό αποτέλεσμα, αν θυμάμαι καλά του κ. Χαραλαμπίδη, κάτι τέτοιο. Τώρα ο ίδιος περιφέρεται ως στενός φίλος του Α. Σαμαρά, τι να σας πω τώρα αν αυτό αποτελεί πολιτική θέση, για μένα δεν αποτελεί πολιτική θέση» είπε με εμφανώς ειρωνική διάθεση ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο ίδιος ανέφερε πως δεν τον θυμάται σε κανέναν αγώνα της ΝΔ, η οποία όπως διευκρίνισε πάντοτε υπήρξε ένα δημοκρατικό – φιλελεύθερο, ευρωπαϊκό κόμμα, ανοιχτό κόμμα.

Πηγή  tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου