Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Διεθνές συνέδριο για τη γενοκτονία των Ποντίων



Διεθνές συνέδριο με θέμα τη γενοκτονία των Ποντίων διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, το 2015, η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.), όπως ανέφερε κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργο Ορφανό, ο πρόεδρος της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε., Γιώργος Παρχαρίδης.
Στο συνέδριο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, προγραμματίζεται να συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, μέλη διαφόρων φόρουμ και επιτροπών που ασχολούνται με το ζήτημα, πανεπιστημιακοί από όλο τον κόσμο, κ.α.


Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον υπουργό, κατά την οποία συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν τον απόδημο ελληνισμό, ο κ. Παρχαρίδης ζήτησε τη στήριξη του ΥΜΑΘ στην προσπάθεια για τη διοργάνωση του συνεδρίου.

«Είναι δεδομένη η στήριξη του ΥΜΑΘ στην προσπάθεια που γίνεται από την ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. για την παγκόσμια εκπροσώπηση των Ποντίων Ελλήνων. Ξέρουμε ότι εκπροσωπούν τον ποντιακό ελληνισμό με τον καλύτερο τρόπο» δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παρχαρίδης αναφέρθηκε στην ευαισθησία που έχει η ηγεσία του ΥΜΑΘ σε θέματα απόδημου ελληνισμού και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του ΥΜΑΘ στη διεξαγωγή του συνεδρίου το 2015, για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου