Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Βενιζέλος : Σε «παροξυσμό λαϊκισμού» η Νέα Δημοκρατία

Το ΠΑΣΟΚ βαδίζει προς τις εκλογές έχοντας πλήρη συνείδηση της κατάστασης και έχοντας ανακτήσει την δυνατότητα να κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια, τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής στην Ιπποκράτους.

«Το τεκμήριο αθωότητας» έχει χαθεί για όλους επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιστρέψει το «τεκμήριο ενοχής», που περιβάλλει το πολιτικό σύστημα...



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την ΝΔ για «παροξυσμό λαϊκισμού, ιδίως μετά την 18η Μαρτίου, οπότε ένιωσε (η ΝΔ) ότι αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων» και ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα μέτρων, στα οποία η ΝΔ ασκεί αντιπολίτευση, ενώ τα έχει συνυπογράψει ο κ. Σαμαράς και τα έχουν ψηφίσει οι βουλευτές της ΝΔ, στη Βουλή.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η παραδοσιακή Αριστερά και η υπερσυντηρητική ακραία αντιπολίτευση, δεν έχουν να προτείνουν καμία ρεαλιστική και υπεύθυνη λύση εξόδου από την κρίση «και αυτό το αντιλαμβάνονται και όσοι τους ακολουθούν, είτε από επιλογή, είτε από αδράνεια», όπως τόνισε.

Εν τω μεταξύ, όπως τόνισε, ο προεκλογικός αγώνας του ΠΑΣΟΚ θα είναι λιτός, χωρίς αφισορύπανση, εκλογικά κέντρα, πλαστικές σημαίες και τόνους χαρτιού.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέταξε την προσωπική επαφή των στελεχών του Κινήματος με τους πολίτες, καθώς επισήμανε ότι ο προεκλογικός αγώνας δεν μπορεί, από την άλλη, να είναι μόνο τηλεοπτικός ή διαδικτυακός.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος είπε οτι τα ψηφοδέλτια του Κινήματος θα ανανεωθούν κατά 60%, με κριτήρια ενότητας, αξιοκρατίας, ανανέωσης και πίστης στην εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι με τα ίδια κριτήρια θα στελεχωθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος, το οποίο (ψηφοδέλτιο) δεν μπορεί να είναι προνόμιο του προέδρου ή να αποτελεί «έκπληξη» για το κόμμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι σε μεγάλη εκδήλωση του Κινήματος την ερχόμενη Τετάρτη στο Μουσείο Μπενάκη, το κόμμα θα κινητοποιήσει επιστημονικές και πνευματικές δυνάμεις του Ελληνισμού για το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ θα κηρύξει «επίσημα» την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας την Παρασκευή, 6 Απριλίου με την σύγκληση του Εθνικού του Συμβουλίου, με διευρυμένη σύνθεση.

Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου