Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Βενιζέλος: Η Ευρώπη, μόνη υπεύθυνη επιλογή


Την ανάγκη μετατροπής του Μνημονίου από συμβατική υποχρέωση σε εθνική στρατηγική ώστε η Ελλάδα να επανακτήσει τη θέση της στην Ευρώπη, επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχει άλλο πλαίσιο και άλλη στρατηγική προσέγγιση πέραν της ευρωπαϊκής που να δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες στη χώρα και να μπορει να προστατεύσει τους πολίτες από περικοπές και θυσίες, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:..

«Τώρα πρέπει να δούμε ποια η νέα προοπτική που μπορούμε να διανοίξουμε μέσα στην ευρωζώνη, διασφαλίζοντας έτσι τη θέση των Ελλήνων μέσα σε μια Ευρώπη δύσκολη που παρολ' αυτά ειναι η μοναδικη υπεύθυνη και ασφαλής εθνική στρατηγική».
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως ο επόμενος στρατηγικός στόχος είναι να μην χαραμίσουμε τις σκληρές θυσίες του λαού στο βωμό μιας μυωπικής και μικροπολιτικής προσέγγισης που τείνει να κυριαρχήσει στο δημόσιο λόγο και την οποία χαρακτήρισε ως εθνική απειλή.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη το μνημόνιο να μετατραπεί από υποχρέωση σε εθνική στρατηγική ώστε «να κατακτήσουμε ξανά τη θέση μας στην Ευρώπη». «Ο πολίτης καλείται να προστατεύσει αυτό που ο ιδιος κατάφερε μέσα από σκληρές θυσίες και μέσα σε λίγες βδομάδες που θα πρέπει να τοποθετηθεί όχι με κριτηριο τον κομματικό πατριωτισμό αλλά με τη διορατικότητα και την προοπτική που επιβάλλουν οι περιστάσεις».
Προτροπή σε ΝΔ «να συνέλθει»
Ο κ. Βενιζέλος προέταξε ένα τρίπτυχο πολιτικών αξόνων που θα βασίζεται στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη και το οποίο όπως υποστήριξε θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχη και αλληλεγγύη.

Όπως υπογράμμισε τέλος «αν κάποιοι παραμένουν περιχαρακωμένοι στα στενά όρια του κομματικού πατριωτισμού και διεκδικούν τους δικούς τους ανεμόμυλους, τους απευθύνουμε έκκληση να συνέλθουν και να αντιληφθούν την πραγματικότητα. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα, έχει όραμα και το καταθέτει προς οφελος του ελληνικού λαού και της πατρίδας».

Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου