Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Υπό πολιορκία το υπουργείο Υγείας



Υπό πολιορκία βρίσκεται από το πρωί σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας. Αυτή την ώρα στην οδό Αριστοτέλους, που είναι κλειστή από το ύψος της οδού Ηπείρου, είναι συγκεντρωμένοι πάνω από 100 εργαζόμενοι στο τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Μάλιστα μια ομάδα εργαζομένων προσπαθεί να κρατήσει ανοικτά τα ρολά ασφαλείας σε μια από τις πόρτες που οδηγούν στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ όλες οι άλλες πόρτες παραμένουν κλειστές...

Μαζί με τους εργαζομένους στο τομέα της ψυχικής υγείας έξω από το υπουργείο διαδήλωναν και 350 κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων της Πάρου και της Αντιπάρου, οι οποίοι αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων του νησιού έφθασαν το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα, προκειμένου να προβούν σε διαμαρτυρία  για τις ελλείψεις γιατρών στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Έχοντας συγκεντρώσει 6.500 υπογραφές, μετέβησαν στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να παραδώσουν στον υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο, υπόμνημα διαμαρτυρίας. Εκτός από τη Βουλή το συλλαλητήριο των Παριανών θα κατευθυνθεί στη συνέχεια και στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο Κέντρο Υγείας Πάρου προβλέπονται τέσσερις οργανικές θέσεις για παθολόγους και γενικούς ιατρούς, αλλά από αυτές είναι καλυμμένη μόνο η μία. Υπάρχει γυναικολόγος, αλλά όχι και μαία.

Επίσης στην Αθήνα ανεβαίνουν κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων από το Λασίθι της Κρήτης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο του ΤΕΙ της Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο και την απώλεια της αυτονομίας του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης.

Στις 12 το μεσημέρι αντιπροσωπεία τους θα βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας για το θέμα της υποβάθμισης του νοσοκομείου, ενώ στις 2 το μεσημέρι θα μεταβούν στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα των ΤΕΙ.

tovima.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου