Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Παρέμβαση διαμαρτυρίας των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών στα εγκαίνια της Παραμυθούπουλης




Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο κείμενο σχετικά με την παρέμβαση ομάδας παιδιών του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών στα εγκαίνια της Παραμυθούπολης Γιαννιτσών την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου:

Σε συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών αποφασίστηκε παρέμβαση διαμαρτυρίας μαθητών-γονιών στα εγκαίνια της παραμυθούπολης Γιαννιτσών. Γονείς, καθηγητές και μαθητές με πανώ έκαναν πορεία διασχίζοντας τον πεζόδρομο Γιαννιτσών και στάθηκαν απέναντι από την εξέδρα των εγκαινίων της παραμυθούπολης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων παρακάλεσε το Δήμαρχο Γιαννιτσών να διαβαστεί ψήφισμα διαμαρτυρίας του Συλλόγου, αλλά ο Δήμαρχος αρνήθηκε επικαλούμενος την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Στη συνέχεια οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών έκαναν συζήτηση με το Δήμαρχο και επέμεναν να ανέβουν στην εξέδρα για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση των καθηγητών τους και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ο Δήμαρχος και η υπεύθυνη της εκδήλωσης αρνούνταν πεισματικά να το επιτρέψουν. Τι ειρωνεία! Αρνούνταν να δώσουν λόγο στη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ να διαμαρτυρηθεί για τα προβλήματά της. Ο λόγος; Η χαρούμενη ατμόσφαιρα της ημέρας!! Τι υποκρισία!! Ποιος είναι σήμερα χαρούμενος, όταν καθημερινά ο Έλληνας πολίτης βομβαρδίζεται από πολιτικές επιλογές που απαξιώνουν και εξαθλιώνουν τη ζωή του;
Παρόλα αυτά οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ τόλμησαν! Ανέβηκαν στην εξέδρα με αξιοπρέπεια, κρατώντας το πανώ τους, μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους και αφού ζήτησαν συγγνώμη για την παρέμβαση διάβασαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας τους στο κοινό. Εντύπωση προκάλεσαν τα λόγια τους " Εσείς σήμερα γιορτάζετε και οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών πενθούν για την κατάργηση των ειδικοτήτων του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας και για το διωγμό των καθηγητών τους". Μπράβο στα παιδιά!!

7 σχόλια:

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ:ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!!!
    ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΟ ΕΧΕΙ "ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ¨ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα αντιληφθήκατε το "διπλό", υποκριτικό πρόσωπο του αυτοκράτορα του δήμου Πέλλας, της Αυτού Μεγαλειότητος Γρηγορίου Στάμκου; Ο άνθρωπος είχε πάει ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό όταν οι εργαζόμενοι στον δήμο Πέλλας το περασμένο καλοκαίρι ήταν στους δρόμους και διεκδικούσαν το αυτονόητο, το δικαίωμα στη δουλειά, όταν έπεσε η "βόμβα" από τους ομοϊδεάτες του κυβερνώντες για την κατάργηση των σχολικών φυάκων και της δημοτικής αστυνομίας. Φθηνή πολιτική εκ του ασφαλούς και αφ΄ υψηλού... Τελείωνουν όμως -ευτυχώς- οσονούπω τα ψωμιά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενώ εσύ όψιμε υπερασπιστη των εργαζομένων ήσουν εκεί και έδινες μαχη σωμα με σώμα...τι απιστευτος λαικισμός!

      Διαγραφή
  3. Αληθεια ι εσείς γιατί τραβατε τέτοιο ζόρι για το Σταμκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. tin apantisi ha tin pareis meta tis ekloges gia na kamaroseis ta orgia poy ekane afta ta 3 xronia mikroyla...

      Διαγραφή
    2. DEN EINAI KAI TOSO PITSIRIKA,STAMATA NA GRAFEIS EKTITHESE ESY EKTHETIS KAI ALLOYS

      Διαγραφή
  4. Αυτονοητο, δικαιωμα, ευαισθησια, διεκδικηση, συμπαρασταση. Και ομως, αυτες οι λεξεις δεν υπαρχουν στο λεξιλογιο καποιων.


    ΑπάντησηΔιαγραφή