Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η ένταξη των τραίνων της Ελλάδας σε εφαρμογή της Google



Η Ελλάδα και η Google ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στον τομέα της τεχνολογίας. Από σήμερα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ενταχθούν στην εφαρμογή Transit των Google Maps.

«Σήμερα εντάσσουμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Transit των Google Maps, αναβαθμίζοντας το επίπεδο των υπηρεσιών προς τους ταξιδιώτες και διευκολύνοντας ιδιαίτερα και τουρίστες. Από σήμερα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνονται μέλος της "οικογένειας" των δημοσίων συγκοινωνιών από 800 πόλεις στον κόσμο που είναι ήδη ενταγμένες στο Google Maps» ανέφερε ο Διονύσης Κολοκοτσάς, διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Google.


«Με περισσότερους από 1 δισ. μηνιαίους χρήστες των Google Maps παγκοσμίως και με το 50% των αναζητήσεων να γίνεται μέσω κινητών συσκευών, πιστεύουμε ότι το όφελος θα είναι μεγάλο για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία» πρόσθεσε.

Η εφαρμογή της Google παρέχει πληροφορίες για τις διαδρομές του προαστιακού στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα αλλά και στο σύνολο του υπεραστικού δικτύου.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή Transit μπορεί να γίνει από υπολογιστή, smartphone και tablet.

Το Google Maps Transit βοηθά τους χρήστες να προγραμματίσουν το ταξίδι τους, να μάθουν τη διάρκειά του, το δρόμο που θα επιλέξουν, καθώς και την ώρα που αναχωρούν τα δρομολόγια.

Επιπλέον, δίνει οδηγίες για πεζούς αναφορικά με την εκκίνηση του ταξιδιού (για παράδειγμα, που βρίσκεται η πιο κοντινή στάση κάποιου μέσου μεταφοράς) αλλά και τον τερματισμό ενός ταξιδιού.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου