Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Tο κράτος είναι η μεγάλη «ιερή αγελάδα» που δεν επιτρέπει καμία προκοπή



Στο πραγματικό σοβιέτ είναι αποδεδειγμένο ότι δεν θα ανέχονταν τέτοιας μορφής διαφθορά όπως αυτή που προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με τα ανείσπρακτα ενοίκια. Άφησαν ακάλυπτο νομοθετικά το δικαίωμα των ιδιοκτητών να εκχωρούν στο δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκια, ανοίγοντας έτσι δρόμο για ένα νέο «μαγαζί παζαριού» εφορίας και φορολογούμενου. Εκτός αν, τελικά, ντραπούν και υποχρεωθούν να το διορθώσουν...
Όσο κόβονται στους κρατικούς υπαλλήλους επιδόματα,  υπερωρίες που ουδέποτε γίνονται,
εφάπαξ και διάφορα άλλα, τόσο τα χαμένα έσοδα θα καλύπτονται από «παράπλευρες λειτουργίες».

Διαφορετικά ας βρεθεί ένας λογικός χριστιανός να μας πει γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει φορολογικά ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να πληρώνει φόρους για τα ενοίκια που δεν εισέπραξε ο ιδιοκτήτης που έπεσε στον μπαταχτσή ενοικιαστή ή στον εξαθλιωμένο οικονομικά που χρωστάει 5-6 νοίκια.

Γιατί χρειάζοντια νομικές ερμηνείες. Γιατί παρεμβάλλονται ειδικές αποφάσεις, εγκύκλιοι, γνωμοδοτήσεις των νομικών των υπουργείων και άλλες τέτοιες ύποπτες και ανεξήγητες διοικητικές και υπηρεσιακές πράξεις.

Ασφαλώς και δεν πρόκειται για κορυφαίο θέμα της οικονομικής επικαιρότητας στην οποία επικρατούν άλλα και θλιβερότερα.

Αλλά ως γεγονός δίνει μια ιδέα πως (σκόπιμα ή από ανικανότητα) σχεδιάζονται και στήνονται τα μαγαζιά διαφθοράς στο μοναδικό ελληνικό σοβιετικό σύστημα όπου το κράτος δεν λειτουργεί για να υπηρετεί τον πολίτη αλλά για να τον ταλαιπωρεί και να τον κατακλέβει, εξοικονομώντας πόρους για τις σπατάλες του που τις χαρακτηρίζει «λειτουργικές δαπάνες».

Αυτός είναι και ο λόγος που το αναδεικνύω, ως θέμα, στο σημερινό μου σημείωμα.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δέχονται ότι δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για τα ανείσπρακτα ενοίκια και η κάθε περίπτωση θα επιλύεται από τη νομοθετική ερμηνεία των υφιστάμενων διατάξεων του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος...

Άρα δεν θα απαιτηθεί νέα νομοθετική παρέμβαση, υπουργική απόφαση ή εγκύκλιος.

Άλλες πληροφορίες όμως λένε ότι η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης υπουργικής απόφασης η οποία θα ορίζει μετά από πόσους μήνες μη είσπραξης των ενοικίων θα μπορεί ο φορολογούμενος να μην δηλώσει τα ενοίκια και άλλες τέτοιες βλακώδεις λεπτομέρειες.

Δεν στέκομαι καθόλου στην ουσία των πληροφοριών πρώτον γιατί με το συγκεκριμένο αλαλούμ δεν βγάζεις συμπέρασμα και δεύτερον γιατί η ιστορία «μυρίζει» από μόνη της.

Ας δούμε όμως τι... μυρωδιές βγάζει το αναμφίβολα σκόπιμο μπέρδεμα εκτός από έλλειψη κοινής λογικής και εμφανούς ανικανότητας.

Μια ερμηνεία που ασφαλώς μπορεί να σταθεί είναι πως μια ομάδα εισηγητών μάλλον προετοιμάζει «νομική συσκότιση» στο δικαίωμα του ιδιοκτήτη να εκχωρεί στο δημόσιο ανείσπρακτα ενοίκια προκειμένου να πέσει άλλο ένα φορολογικό χαράτσι που δεν υπάρχει σήμερα.

Θα μου πείτε ότι είναι αδύνατο ακόμη και συνταγματικά να πληρωθούν φόροι από ανύπαρκτα εισοδήματα.

Θα σας απαντήσω όμως ότι στην σοβιετική Ελλάδα οι πάντες είναι ύποπτοι, εκτός του κόμματος, της νομενκλατούρας, των κομισάριων και της κυβέρνησης.

Γι΄ αυτό επιτρέπεται και το παζάρι του εφοριακού με τον φορολογούμενο (για εισοδήματα που υποθέτει αυθαίρετα ο εφοριακός) με «συμφωνίες» που κλείνουν επάνω ή κάτω από το τραπέζι.

Όταν λοιπόν οι Έλληνες ιθαγενείς ως φορολογούμενοι είναι, από χέρι, ύποπτοι γιατί να μην «τα πάρουμε» και από τον ιδιοκτήτη που τολμά, μέσα στην κορύφωση της ελληνικής σοβιετίας, να έχει ιδιοκτησία, ένα ή δύο διαμερίσματα ή μαγαζιά ή αποθήκες, και με περιττή θρασύτητα να τα νοικιάζει σε προλετάριους επιχειρηματίες και άλλους συντρόφους...

Άρα λέει ασύστολα ψέματα όταν δηλώνει ανείσπρακτα ενοίκια γιατί, οπωσδήποτε, τα έχει κάνει πλακάκια και με τον ενοικιαστή...

Αυτή είναι η «λογική» της μιας πλευράς των εισηγητών του υπουργείου Οικονομικών που δεν αποκλείεται να θέσουν θέμα φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων με περίτεχνες ακαταλαβίστικες διατάξεις ώστε οι έφοροι να μπορούν να κάνουν παιχνίδι...

Αυτό «μυρίζει» το ενδεχόμενο (μια από τις εισηγήσεις) έκδοσης υπουργικής απόφασης και πιθανών εγκυκλίων για την ερμηνεία της.

Η άλλη εισήγηση στηρίζεται στην «αμερικάνικη αντίληψη» του αυτονόητου. Ότι δηλαδή δεν μπορούν να μπουν φόροι αφού δεν υπάρχει εισόδημα λόγω ανείσπρακτων ενοικίων. Τελεία και παύλα.

Για την κρατική μηχανή του τόπου μας όμως οι αυτονόητες νομικές ερμηνείες χρησιμοποιούνται για να στήνονται «μαγαζιά διαφθοράς». Γιατί πρέπει με την ερμηνεία να συμφωνήσει και ο έφορος της γειτονιάς σου... Και εκεί πιάσε το αυγό και κούρευτο...

Τι μένει λοιπόν απ΄ όλα αυτά;

Ότι ο κρατισμός στην Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ προκοπή γιατί το κράτος είναι η μεγάλη «ιερή αγελάδα» την οποία αρμέγουν εκατομμύρια σύντροφοι κρατικοί υπάλληλοι, βουλευτές, κόμματα, προσκολλημένοι στα κόμματα, επιχειρηματίες, μεσάζοντες επιχειρήσεων, προμηθευτές εντός και εκτός Ελλάδος και όσοι μπορούν να μπαινοβγαίνουν στο σύστημα με την μέθοδο της «αρπαχτής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου