Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Υπουργάρα ο Τσαυτάρης - Χάθηκαν οι πόροι της Ευρωπαικής Ένωσης για δωρεάν διανομή ρυζιού σε άπορους!



Την υλοποίηση του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού από εθνικούς πόρους εξήγγειλε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης. Το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στο τμήμα που αφορά το ρύζι, χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους ύψους 4,8 εκατ. ευρώ και προέβλεπε τη δωρεάν διανομή 5.672.000 κιλών ρυζιού σε απόρους όλης της χώρας.
  Ωστόσο ο σχετικός διαγωνισμός ματαιώθηκε, αφού δεν στάθηκε δυνατό να ολοκληρωθεί
εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών, με αποτέλεσμα να χαθούν οι κοινοτικοί πόροι. Ετσι το ρύζι δεν έφτασε στα άτομα που έχουν ανάγκη, αλλά παράλληλα ακυρώθηκαν και οι παραγγελίες σε Ελληνες παραγωγούς.
 
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χθες μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου απέδωσε τη ματαίωση του προγράμματος στην καθυστέρηση των δικαστηρίων να εκδικάσουν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί από την εταιρεία Agrino. Η τεχνική προσφορά της συγκεκριμένης εταιρείας είχε εγκριθεί στην α΄ φάση του διαγωνισμού, αλλά απορρίφθηκε στη β΄ φάση έπειτα από προδικαστική προσφυγή της εταιρείας  ΣΠΑΝΟΣ ΑΒΕΕ. 

Ωστόσο οι χειρισμοί από την πλευρά του υπουργείου στο συγκεκριμένο θέμα κάθε άλλο παρά επιτυχείς μπορούν να χαρακτηριστούν.
Aξίζει να σημειωθεί ότι έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις πράξεις του υπουργού αγροτικής Ανάπτυξης, του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ και του γενικού γραμματέα του υπουργείου για παράβαση καθήκοντος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου