Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

«Μπιλιετάκια» στους δήμους για πλεονάζοντες



Επιστολές σε όλους τους δήμους που περιλαμβάνουν τα σχέδια στελέχωσης από τα οποία θα τεθούν σε κινητικότητα 3.708 δημοτικοί υπάλληλοι απέστειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος.
 Η επιστολή προκάλεσε αναστάτωση στους δήμους και στα σωματεία των εργαζομένων, που επισημαίνουν λάθη στη μέθοδο αξιολόγησης και στα στοιχεία που έχει χρησιμοποιήσει το υπουργείο, αφού, όπως αναφέρουν, συνυπολογίζονται οι υπάλληλοι των δήμων, των ΝΠΔΔ
αλλά και το εποχικό προσωπικό.
Κάθε δήμος παρέλαβε τον αριθμό και τις ειδικότητες του πλεονάζοντος προσωπικού που προκύπτει από την αξιολόγηση την οποία έχει πραγματοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών με βάση την απογραφή των δημοτικών υπαλλήλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα «μπιλιετάκια» που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών αναγράφουν ότι, για παράδειγμα, στον Δήμο της Αθήνας υπάρχουν 667 πλεονάζοντες υπάλληλοι, στον Δήμο Αιγάλεω 67 πλεονάζοντες, στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος 31 πλεονάζοντες, ενώ ο Δήμος Θήβας φαίνεται να χρειάζεται ακόμα 9 εργαζομένους.
Στην επιστολή του Λ. Γρηγοράκου αναφέρεται ότι το πλεονάζον προσωπικό θα μετακινηθεί εντός των δήμων και ζητά τη συνεργασία των ΟΤΑ, προκειμένου να διορθωθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις που προκύπτουν από τα κριτήρια αξιολόγησης. Από τους 3.708 υπάλλήλους που θα τεθούν σε κινητικότητα το 30% θα προέλθει από το προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ το 70% από τους εργαζομένους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου