Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

«H άκρα αριστερά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα»



Το αποτέλεσμα της χτεσινής δημοσκόπησης με το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, σχολιάζει η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf σε άρθρο με τίτλο: «H άκρα αριστερά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα».
Η δημοσκόπηση της MRB δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 21,9% στην πρόθεση ψήφου, ενώ η Ν.Δ. συγκεντρώνει 21%.
«Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 22% των ψήφων και είναι για πρώτη φορά το
μεγαλύτερο κόμμα της Ελλάδας. Στο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονται, υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, διάφορα μαρξιστικά και περιβαλλοντολογικά κινήματα» σημειώνει η εφημερίδα.
«Η Νέα Δημοκρατία, το συντηρητικό κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, λαμβάνει το 21% των ψήφων, ενώ τρίτο κόμμα είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή με 9%. Το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, που ήταν επί πολλά χρόνια το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας, δεν καταφέρνει να πάρει ούτε το 5% το ψήφων. Το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην Κυβέρνηση Σαμαρά», τονίζει το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα, «οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα είναι δύσκολες και η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη (27%). Η κυβέρνηση επιδιώκει για το επόμενο έτος ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,6%. Η Αθήνα προσπαθούσε να πείσει τους τελευταίους μήνες την τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, ύψους 1 δις ευρώ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η τρόικα που αναχώρησε από την Ελλάδα την Δευτέρα, ανέφερε ότι υπάρχει “μικρή πρόοδος”» συμπληρώνει η De Telegraaf.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου