Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Καταγγελία ΠΑΣΥ για τους Χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου


Η - κατά τα άλλα «ουδέτερη και αταξική» δικαιοσύνη - ξαναμίλησε . Ο μεγαλειώδης απεργια-κός αγώνας διάρκειας 222 ημερών στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου του μεγαλοεπιχειρηματία Μάνεση κρίθηκε «παράνομος» . Οι απεργοί χαλυβουργοί με τους 119 απολυμένους συναδέλφους τους και τους υπόλοιπους που καλούνται να δουλεύουν σε επικίνδυνες συνθήκες με 500 ευρώ μισθό , χαρακτηρίζονται μετά από απαίτηση της εργοδοσίας «παράνομοι» .

      Για την «αδέκαστη» δικαιοσύνη δεν υπάρχει παράνομος εργοδότης , που απολύει , που μειώνει συνέχεια τους μισθούς , που παραβιάζει τα ωράρια εργασίας , που αδιαφορεί για τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα ...


      Είναι η ίδια δικαιοσύνη , που αδιαφορώντας για το ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρών αγροτικών νοικοκυριών , για τη δραματική μείωση των εισοδημάτων μας από το κλέψιμο του ιδρώτα μας από εμπόρους-μεταποιητές-εξαγωγείς των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων μας , μας σέρνει καθημερινά στα γνωστά «αγροτοδικεία» έπειτα από τους αγώνες αντίστασης στις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ & των ελληνικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ .

      Γι’αυτό και εμείς , οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι είμαστε με την ΠΑΣΥ αλληλέγγυοι στους χαλυβουργούς , νοιώθοντας ότι είμαστε θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής , που με μνημόνια ή χωρίς αυτά , δεχόμαστε ανελέητη επίθεση στα κατακτημένα με πολύχρονους αγώνες και αίμα δικαιώματά μας .

    Τέτοιου είδους καταδικαστικές αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης , δεν μπορούν να πτοήσουν τους αγωνιζόμενους χαλυβουργούς . Είμαστε βέβαιοι ότι τους ατσαλώνουν ακόμη πιο πολύ .

    Η φτωχομεσαία αγροτιά , όπως και μέχρι σήμερα , βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις στο πλευρό των αγωνιστών χαλυβουργών στον αγώνα τους με στόχο το δυνάμωμα της εργατο-αγροτικής συμμαχίας , της συμμαχίας όλων των λαϊκών στρωμάτων για ανατροπή της αντιλαϊκής καπιταλιστικής βαρβαρότητας .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου