Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΝΔ: «Kυβέρνηση Μπολσεβίκων, αν δεν κάναμε πρόωρες εκλογές»


Κυβέρνηση... Μπολσεβίκων στην Ελλάδα απέτρεψε η Νέα Δημοκρατία, είναι το επιχείρημα με το οποίο ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στους Financial Times, δικαιολόγησε την επιμονή του Αντώνη Σαμαρά για πρόωρες εκλογές.

Και έδωσε μια πιθανή απάντηση στο ερώτημα «Γιατί κύριε η Ελλάδα είναι εκτός ευρώ;» που θέτει στον δάσκαλό της η μικρή μαθήτρια στο νέο προεκλογικό σποτ της ΝΔ...

Η Νέα Δημοκρατία έχει την... τιμητική της σε σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδα με τίτλο «Η ελληνική Δεξιά όμηρος των αποτυχιών της», το οποίο απηχεί τα υποτιμητικά σχόλια που άσκησε πρόσφατα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ότι οι ελίτ της Ελλάδας απέτυχαν επί δεκαετίες.
Ο συντάκτης των FT εμφανίζει τη ΝΔ ως κόμμα που δεν έκανε ανανέωση, δεν πήρε αποστάσεις από τις «αμαρτίες του παρελθόντος» και επενδύει στο φόβο των ψηφοφόρων ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την Ελλάδα πίσω στη δραχμή και εκτός ΕΕ.
Από πλευράς του ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, παρουσιάζεται από τους Financial Times να προσπαθεί «να δικαιολογήσει την απόφαση του αφεντικού του να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές», με το επιχείρημα ότι αν δεν γίνονταν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκμεταλλευόταν πολιτικά ακόμη περισσότερο τις «στρατιές» των ανέργων.
«Είναι μια δεξαμενή απελπισμένων ανθρώπων. Εχουν χάσει τα πάντα ή νομίζουν ότι έχασαν τα πάντα. Ζητήσαμε εκλογές, γιατί αλλιώς μετά τον Ιούνιο θα είχαμε κυβέρνηση Μπολσεβίκων», τόνισε στους FT ο κ. Λαζαρίδης.

Πηγή  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου