Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Πρόγνωση καιρού για σήμερα και αύριο 28-29/7/2012


Αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά, γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 25 και 37 βαθμών Κελσίου, με τη μέγιστη να βρίσκεται στα ανατολικά και βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερα...

Στη Θεσσαλονίκη αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 25 και 35 βαθμών Κελσίου.
Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις καις τα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 και στο βόρειο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 20 και 37 και τοπικά 38 βαθμών Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη τιμή θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα ορεινά της Θεσσαλίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και στα ανατολικά 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 22 και 38 βαθμών Κελσίου.
Αίθριο καιρό περιμένουμε σε Κυκλάδες και Κρήτη με ανέμους βόρειους βορειοδυτικούς 4-6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 23 και 33 βαθμών Κελσίου, αλλά στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός με ανέμους βόρειους βορειοδυτικούς 4-6 μποφόρ και θερμοκρασίες μεταξύ 23 και 35 βαθμών Κελσίου.
Πρόγνωση για 29/07/2012
Αίθριος καιρός θα επικρατήσει την Κυριακή με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3-5, στα ανατολικά 4-6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ
Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο, φθάνοντας στα ηπειρωτικά τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή  tvkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου