Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Εκλεψαν με φορτηγό ολόκληρη έκθεση ζωγραφικής


Μια ολόκληρη έκθεση ζωγραφικής - 54 έργα τέχνης - έκαναν φτερά χθες το πρωί με κινηματογραφικό τρόπο τινάζοντας στον αέρα την έκθεση που προγραμματιζόταν να εγκαινιαστεί το Σάββατο στον Πόρο. Θύμα της κλοπής ο ζωγράφος και καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργος Μήλιος, τα έργα του οποίου προορίζονταν για την τελευταία καλοκαιρινή έκθεση της γκαλερί Citronne στον Πόρο υπό τον τίτλο «Αρχέτυπα».
«Τα έργα φορτώθηκαν από το εργαστήριο του Γιώργου Μήλιου την Τετάρτη το βράδυ και μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις γνωστής μεταφορικής εταιρείας που ειδικεύεται στα έργα τέχνης»...

... έλεγε χθες στα «ΝΕΑ» εμβρόντητη η ιδιοκτήτρια της γκαλερί, ιστορικός τέχνης Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη. «Το πρωί ο οδηγός τα έβαλε στο φορτηγό για να τα φέρει στον Πόρο, αλλά θυμήθηκε πως κάτι ξέχασε και πέρασε από το σπίτι του, στο Ιλιον, για να το πάρει. Οταν επέστρεψε, δεν βρήκε ούτε το φορτηγό και βεβαίως ούτε τα έργα».
Η απώλεια είναι μεγάλη καθώς έκαναν φτερά 33 έργα ζωγραφικής διαφόρων διαστάσεων, καθώς και 24 χαρακτικά σε πλεξιγκλάς και σε φύλλα. Εργα που ανήκαν στη συλλογή του καλλιτέχνη και μέρος αυτών προορίζονταν για τη μεγάλη έκθεση που ήταν προγραμματισμένη για το καλοκαίρι του 2013 στο Μουσείο Μπενάκη.
Την υπόθεση ερευνά η Αστυνομία, ενώ οι ενδιαφερόμενοι εικάζουν πως οι δράστες είχαν ως στόχο το φορτηγό, αγνοώντας το περιεχόμενό του και φοβούνται για την τύχη των έργων. Εκτιμάται πάντως, δεδομένου πως το όχημα φέρει τον λογότυπο της εταιρείας, ότι οι Αρχές δεν θα αργήσουν να το εντοπίσουν.
Η γκαλερί προς το παρόν θα δώσει παράταση στην τρέχουσα έκθεση του Μιχάλη Κατζουράκη και αν στο μεταξύ εντοπιστούν τα κλεμμένα έργα, θα μεταφερθούν στον Πόρο για να υλοποιηθεί η έκθεση.

Πηγή  tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου