Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ  ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο βίδες ή φιογκάκια (500 γρ.)
  • 3 κονσέρβες τόνο σε νερό
  • 1 μεγάλη κονσέρβα καλαμπόκι
  • 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
  • 1 συσκευασία λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 400 γρ. γιαούρτι αγελάδος 2% (ίσως πάρει κι άλλο)
  • 5 γεμάτες κ. σούπας μαγιονέζα
  • αλάτι

Πως το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό (στον ελάχιστο προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας), σουρώνουμε, λαδώνουμε με το λαδάκι από τις λιαστές ντομάτες (προσωπικά το χρησιμοποιώ όλο για πιο ωραία γεύση) και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Κόβουμε τα λιαστά ντοματάκια στα δύο, σουρώνουμε τον τόνο και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά.
  3. Σουρώνουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια, τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά.
  4. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και λίγο αλατάκι και προσθέτουμε τη σως στα ζυμαρικά.
  5. Αναμιγνύουμε καλά, και εφόσον χρειάζεται πρσθέτουμε κι άλλο αλατάκι και γιαούρτι.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά (τουλάχιστον για 2-3 ώρες) και να αναμιχθούν οι γεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου