Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αγκαλιά με την πρόκριση ο ΠΑΟΚ!


Στο ποδόσφαιρο μετρά η ουσία κι αυτήν είχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Καρπάτι Λβιβ (2-0)

Ο «δικέφάλος» του Βορρά σκοράροντας από μια φορά στις αρχές κάθε ημιχρόνου (κεφαλιά-δυναμίτης τους Αθανασιάδη στο 15' και αριστερή βολίδα του Λίνο στο 55') έκοψε την όρεξη των παικτών της ουκρανικής ομάδας και είναι αγκαλιά με μια σπουδαία πρόκριση!
Πλέον ο δρόμος για τους ομίλους του Europa League άνοιξε διάπλατα για τον ΠΑΟΚ...

που θα πάει για τον επαναληπτικό της 25ης Αυγούστου στην Ουκρανία με ένα μεγάλο προβάδισμα.
Με τον Πάμπλο Κοντρέρας να παίρνει θέση βασικού στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρήκε απέναντί της ένα σύνολο που βασιζόταν στην ταχύτητα και στην κινητικότητα των παικτών της.
Ο Χιλιανός αμυντικός, έσωσε τον ΠΑΟΚ στο 6ο λεπτό, διώχνοντας με κεφαλιά μπροστά από τη γραμμή της εστίας σε σουτ του Γκολόντιουκ κι ενώ ο Κρέσιτς βρισκόταν εκτός θέσης. Η Καρπάτι είχε τον έλεγχο, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την εμπειρία τέτοιων αγώνων.
Και το πρώτο χτύπημα ήρθε στο 15'. Σέντρα διαβήτης από το μαγικό αριστερό πόδι του Γκαρσία, κεφαλιά από τον Κλάους Αθανασιάδη η μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά καθαρά μέσα από την τελική γραμμή της εστίας των φιλοξενούμενων και η Τούμπα στο πόδι.
Στο πρώτο ημίχρονο η Καρπάτι συνέχισε να βρίσκει τρόπους να μπαίνει στην περιοχή του ΠΑΟΚ, το γκολ του Λούκας στο 40' ακυρώθηκε, κοντρόλ με το χέρι πριν πλασάρει, αλλά οι γηπεδούχοι έβγαλαν χωρίς απώλειες το πρώτο μισό.
Για να έρθει το δεύτερο χτύπημα από τον ΠΑΟΚ ακόμα πιο εντυπωσιακό, από συνεργασία των δύο πλάγιων μπακ. Ο Ετο από δεξιά σέντραρε στην άλλη πλευρά της περιοχής της Καρπάτι και ο Λίνο όπως ερχόνταν δεν το πολυσκάφτηκε. Αμέσως αριστερό διαγώνιο συρτό σουτ και η μπάλα αναπαύτηκε στην αριστερή πλευρά της εστίας της Καρπάτι.
Αυτό το γκολ «έκοψε» τα πόδια των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ναι μεν συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, αλλά αυτή τη φορά ήταν φλύαρη και ακίνδυνη για έναν ΠΑΟΚ που ξέρει πολύ καλά μέσα στην Τούμπα να παίνρει αυτό που θέλει.
Κίτρινες: 45' Γκαρσία - 40' Ζενιόφ
ΠΑΟΚ: Κρέστις, Έτο, Κοντρέρας (45' Μαλεζάς), Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Αρίας (85' Μπαλάφας), Λάζαρ (72' Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Φωτάκης, Αθανασιάδης
ΚΑΡΠΑΤΡΙ ΛΒΙΒ: Τλούμακ, Οσίπκο, Κριστόμπαλ (64' Βορονκόφ), Ζενιόφ (57' Πατσέκο), Γκολόντιουκ, Γκόμεζ, Μπάλαζιτς, Τκάτσουκ, Φεντέτσκι, Λούκας (75' Κραφτσένκο), Κουντόπιακ.

Πηγή  sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου