Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Τα δημοφιλέστερα καλοκαιρινά κοκτέιλ

Aπό τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι. Άρρηκτα συνδεδεμένα με τις ζεστές ελληνικές βραδιές, τη διασκέδαση αλλά και τις ανέμελες στιγμές. 




Δεν χρειάζεται να «πεταχτείτε» στο πιο κοντινό μπαράκι για κοκτέιλ «To go»! Μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας… εκτελώντας χρέη «ψαγμένου» μπάρμαν και σίγουρα θα το χαρείτε και εσείς πολύ περισσότερο!Χαρτί και μολύβι και ξεκινάμε… 

Mojito
Ανακατεύετε σε ένα ψηλό ποτήρι 4-5 φύλλα μέντας, 2-3 φέτες λάιμ και 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη. Προσθέστε στο σέικερ 1,5-2 μεζούρες λευκό ρούμι με τριμμένο πάγο και χτυπήστε. Ρίξτε το ρούμι στο ποτήρι και συμπληρώστε με λίγη σόδα. 

Caipirinha

Πλύντε και κόψτε ένα λάιμ σε 8 κομμάτια και βάλτε το σε ένα σέικερ, πιέζοντάς το με το κουτάλι για να λιώσει και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ρίξτε το περιεχόμενο του σέικερ σε μεγάλο χαμηλό ποτήρι κι έπειτα βάλτε στο σέικερ 2 μεζούρες Cachaca (διάσημο βραζιλιάνικο ποτό) με αρκετό τριμμένο πάγο και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το στο ποτήρι. 

Long Island Iced Tea 

Xρησιμοποιήστε περίπου μισή μεζούρα από το καθένα από τα παρακάτω: λευκό ρούμι, τζιν, βότκα, λευκή τεκίλα, cointreau. Βάλτε τα σε μεγάλο ψηλό ποτήρι (αφού τα χτυπήσετε στο σέικερ) και προσθέστε μισή μεζούρα πορτοκαλάδα ή λεμονάδα, λίγη κόκα κόλα -που θα το κάνει να φαίνεται σαν ένα συνηθισμένο Ice Tea που πίνει κάποιος στο μπαρ όταν παίρνει… αντιβίωση- πάγο κι ένα πορτοκάλι για να το διακοσμήσετε. 

Daiquiri φράουλα

Βάλτε μέσα σε ένα μπλέντερ 4-5 μεγάλες φρέσκιες φράουλες, 1 κουταλιά της σούπας χυμό από lime, 1 κουταλιά του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη, 40γρ. άσπρο ρούμι και μισό φλιτζάνι του τσαγιού θρυμματισμένα παγάκια και χτυπήστε τα για μισό λεπτό περίπου. Σερβίρετε σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ του οποίου το στόμιο έχετε πρώτα βρέξει και «βουτήξει» στη ζάχαρη και διακοσμήστε με μια φράουλα που θα καρφώσετε στα χείλη του ποτηριού

Cosmopolitan

Βάζετε σε ένα σέικερ 2 μεζούρες βότκα (κατά προτίμηση με γεύση κίτρου), μισή μεζούρα Triple Sec, μισή μεζούρα χυμό από λάιμ, μισή μεζούρα χυμό κράνμπερι, 3 με 4 φέτες από λάιμ και προσθέτετε μπόλικο πάγο. Ανακατεύετε καλά και στραγγίζετε το ποτό μέσα σε ένα ψιλό ποτήρι για κοκτέιλ. 

Στην υγεια σας και… καλή τύχη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου