Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Εντυπωσιακή η πρώτη ημέρα των play off του Champions League

Αμφίρροπα ματς, ανατροπές, πολλά γκολ, εκπλήξεις και αγωνία για τους επαναληπτικούς αγώνες επιφύλασσε η χθεσινή νύχτα, η οποία περιελάμβανε το «πρώτο πιάτο» των πλέι οφ για το Champions League. 

Η Άρσεναλ επικράτησε με 1-0 στο Λονδίνο της Ουντινέζε και πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης. Ανατροπή και νίκη με 3-1 για την Λιόν κόντρα στην Ρουμπίν. «Αγκαλιά» με τους ομίλους η Πλζεν και ισοπαλίες για Μπενφίκα και Στουρμ.

Προβάδισμα έστω και δύσκολα η Άρσεναλ


Όχι μόνο δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της η Άρσεναλ, αλλά ανησύχησε τους φιλάθλους της, οι οποίοι μετά την απογοήτευση από τις πολλές αποχωρήσεις παικτών, είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να δυσκολεύεται ιδιαίτερα απέναντι στην Ουντινέζε.

Ωστόσο, οι «κανονιέρηδες» έχουν ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αν και το 1-0 στο ''Emirates'' είναι εύθραυστο, ιδίως λόγω της πολύ καλής εμφάνισης της ιταλικής ομάδας, που έδειξε πως δε θα παραδοθεί αμαχητί.

Οι Λονδρέζοι πέτυχαν το γκολ της νίκης τους στο πρώτο ημίχρονο, μόλις στο 4ο λεπτό με τον Γουόλκοτ, μοναδική (μαζί με τον Ράμσεϊ) πηγή κινδύνων για την άμυνα της ιταλικής ομάδας.


Ανατροπή για τη Λιόν στο «Ζερλάν»
Πολύ σκληρή για να πεθάνει και η Λιόν, που μπορεί να βρέθηκε νωρίς να χάνει στο Ζερλάν από την Ρουμπίν Καζάν, ωστόσο με πρωταγωνιστή τον Γκομίς γύρισε το ματς και έχασε πολλές ευκαιρίες, για να φτάσει σε σκορ μεγαλύτερο του τελικού 3-1.

Οι Ρώσοι άνοιξαν το σκορ στο 3' με τον Ντιαντιούν, ωστόσο, η γαλλική ομάδα βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει - και μάλιστα γρήγορα - το σκορ. Ο Γκομίς στο 10' ισοφάρισε σε 1-1, με τους «λιονέ» να κάνουν το 2-1 με αυτογκόλ του Κβερκβέλια στο 40'. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Μπριάν στο 71'.

Ανοικτοί λογαριασμοί ενόψει Πορτογαλίας
Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στην Ολλανδία, όπου Τβέντε και Μπενφίκα ήρθαν ισόπαλες 2-2. Ο Ντε Γιόνγκ έβαλε μπροστά στο σκορ την ολλανδική ομάδα στο 6', αλλά μέχρι το ημίχρονο οι «αετοί» είχαν καταφέρει να ανατρέψουν το σκορ!

Ο Καρντόσο στο 21' ισοφάρισε, ενώ ο Νολίτο στο 35' έκανε το 2-1 για την ομάδα της Λισαβόνας. Στο 80', όμως, ο Ρουίς διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Μπράιαν Ρουίς, που είναι μεταγραφικός στόχος των Λουζιτανών.



Ψυχρολουσία για την Κοπεγχάγη
Η εκτός έδρας νίκη της Βιτόρια Πλζεν απέναντι στην Κοπεγχάγη με το απίστευτο 3-1, που δίνει στην τσέχικη ομάδα τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους, ήταν η πιο μεγάλη έκπληξη της χθεσινής ημέρας.

Οι Τσέχοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Οτέσεν στο 52', ενώ μόλις επτά λεπτά αργότερα, στο 59', ο Πιλάρ «έγραψε» το 2-0 για τους φιλοξενούμενους. Ο Οτέσεν… εξιλεώθηκε στο 69' για το αυτογκόλ που πέτυχε, μειώνοντας σε 2-1 αλλά στο 79' ο Φίλο, με καταπληκτικό σουτ, ολοκλήρωσε το θρίαμβο των πρωταθλητών Τσεχίας.

Όλα θα κριθούν στην Αυστρία
Στη Λευκορωσία, Μπάτε Μπορίσοφ και Στουρμ Γκρατς αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, αφήνοντας εντελώς ανοικτά τα πάντα ενόψει του επαναληπτικού στην Αυστρία. Ο Βέμπερ έβαλε μπροστά στο σκορ την αυστριακή ομάδα στο 12', με τον Σίμιτς, με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, να ισοφαρίζει για τους γηπεδούχους.



real,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου