Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ανοιχτή επιστολή της παράταξης "Έδεσσα Πρωτεύουσα Πόλη"


Προς: Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. ΛΟΒΕΡΔΟ ΑΝΤΡΕΑ

Κοιν : 1. Βουλευτές Ν. Πέλλας, 2. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας, 3. Δημάρχους Ν. Πέλλας, 4. Πολιτικά Κόμματα, 5. Διοικητή 3ης ΥΠΕ, 6. ΜΜΕ Νομοϋ Πέλλας

Κύριε Υπουργέ,
Αναμφίβολα η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ και η επικαιροποίηση του στις σύγχρονες συνθήκες, αποτελεί μείζον μεταρρυθμιστικό εγχείρημα και ανάγκη λειτουργίας, ενός σοβαρού και αξιόπιστου κράτους, που σέβεται τους πολίτες...

... και μεριμνά για την κορυφαία παροχή πρός αυτούς, που είναι η υγειονομική φροντίδα.

Με προσοχή παρακολουθούμε την προσπάθεια που καταβάλετε εσείς και οι συνεργάτες σας στο Υπουργείο και με πραγματική αγωνία περιμένουμε τις τελικές ανακοινώσεις.
Αντιλαμβάνεστε ότι οι προσδοκίες μας είναι μεγάλες, ακριβώς γιατί ανάλογα είναι και τα προβλήματα που βιώνουμε στη μεθόριο που ζούμε.

Δυστυχώς όμως μέχρι στιγμής, από τις επί μέρους ανακοινώσεις του Υπουργείου, όπως αυτές έρχονται στο φώς της δημοσιότητας, αλλά και η πολιτική και προσωπική εκμετάλλευσή τους από παλαιοκομματικής αντίληψης λειτουργούς στο Νομό μας, προοιωνίζουν τελικές αποφάσεις απο την πλευρά σας, που θα έχουν υποκύψει σε άλλες λογικές.

Αλλιώς, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς και με ποιά κριτήρια ή λογική, εξελίσσεται η τύχη του Νομού, του, να έχει δύο αξιόλογα Νοσοκομεία, σε κατάρα, έχοντας βάλει σε διαμάχη τις κοινωνίες όπου και οι έδρες τους.

Αναφερόμαστε στίς οργανικές κλίνες των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, που από 170 με 160 κλίνες που ήταν η εισήγηση της επιτροπής,έγιναν 175 με 175 κλίνες και γέλασαν οι πολίτες του Νομού και τελικά αποφασίστηκαν 170 με 180 κλίνες αντίστοιχα.

Όσο καλή πρόθεση και κατανόηση να θέλουμε να επιδείξουμε, για τα όποια κριτήρια ή λογική ενδεχομένως επικαλεστείτε, δυστυχώς η πρακτική που ακολουθήθηκε τα ακυρώνει, δόθηκε έδαφος σε λαϊκίστικες κορώνες και συμπεριφορές και το χειρότερο απ' όλα πολώθηκαν για ακόμα μια φορά οι κοινωνίες των δύο μεγάλων αστικών κέντρων του Νομού.

Αγαπητέ Υπουργέ, όσο και εάν περιποιεί τιμή για μας να αποτελούμε πανελλαδική εξαίρεση, πιστέψτε μας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, κοινωνική και πολιτική ακροβασία η διαχείριση του θέματος, που δυστυχώς δυσχεραίνει και τελικά ακυρώνει κάθε προσπάθειά μας για να ξεφύγουμε από συμπεριφορές που μας οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα.

Είναι θέμα πολιτικής δεοντολογίας και απαιτείται ανάλογη αντιμετώπιση, κάτι που επανειλημμένα έχετε πράξει στο παρελθόν.

Περιμένουμε τις τελικές σας αποφάσεις, αφού συνεκτιμήσετε, την επί σειρά ετών ύποπτη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Έδεσσας με την περιβόητη και απόλυτα αναγκαία επέκτασή του να θεμελιώνεται μόλις πρό δύο μηνών και τον αξονικό τομογράφο, από δεκαετίας,να ψάχνει ακόμα το δρόμο για την Έδεσσα.

Μας νοιάζει, πρέπει και εσάς να νοιάζει, η υγεία όλων όσων εξυπηρετούμαστε από το Νοσοκομείο της Έδεσσας και είμαστε πολλοί ακόμα και από όμορους Νομούς.

Αυτή είναι η αγωνία μας και γιαυτό αμφισβητούμε τις προθέσεις και αντιδρούμε στις μεθοδεύσεις.

Ο επικεφαλής της παράταξης
Σόντρας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου