Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας


Αυτοψία στις εργασίες κατασκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Ο κ. Θεοδωρίδης, συνοδευόμενος από στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ενημερώθηκε από τους εργολάβους για την πορεία των εργασιών κατασκευής.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.950.000,00€ και το σχολικό κτίριο πρόκειται να κατασκευαστεί εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αριδαίας, κοντά στο υφιστάμενο Κέντρο Υγείας. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ...


Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει κατασκευαστικές δυσκολίες προερχόμενες από τη μορφολογία του εδάφους και τα διάφορα αρτεσιανά πηγάδια που υπάρχουνε στο υπέδαφος. Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής την προηγούμενη ημέρα. Για την πορεία υλοποίησης και τα προβλήματα που παρουσιάζει η αποπεράτωση του σχολείου ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τη σημασία να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την άμεση συνέχιση και υλοποίηση του έργου.

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει: «Ενημερώθηκα για την πορεία των εργασιών κατασκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το έργο προχωρά, αν και αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες τις οποίες είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε σύντομα.

Το σχολείο αυτό είναι ένα κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή της Αριδαίας και το οποίο θα καλύψει σημαντικές ανάγκες και θα προσδώσει στα παιδιά και τους δασκάλους τους όλα τα απαραίτητα εφόδια για να καταστεί η διδασκαλία άνετη και εποικοδομητική. Στηρίζουμε έμπρακτα τη νέα γενιά και προωθούμε δράσεις και έργα που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Άλλωστε η υλοποίηση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από έργα σχολικής στέγης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας όπως το 4ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Έδεσσας, το 8ο Νηπιαγωγείο Έδεσσας, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών και σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που γίνονται για να ξεκινήσουν οι εργασίες και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας. Εξάλλου, ο προγραμματισμός και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων είναι στοιχεία που θα ενδυναμώσουν και θα επιταχύνουν την υλοποίηση των σχολικών κτιρίων προς όφελος πρωτίστως της τοπικής κοινωνίας και της ποιότητας ζωής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου