Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Έλληνας πουλάει την ψήφο του μέσω e-bay!


Η είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου, καθώς σε πολλούς προκάλεσε μεγάλη εντύπωση  η ενέργεια του συμπατριώτη μας , ο οποίος στη γνωστή ιστοσελίδα δημοπρασιών και όχι μόνο, έβαλε ως αγγελία την αγορά της ψήφου του.
Μάλιστα, ως αιτιολόγηση της πράξης του, αναφέρει το γεγονός της πρόσφατης δήλωσης του Θεόδωρου Πάγκαλου για το ότι οι ψήφοι σε λίγο θα πωλούνται…!
Η δημοπρασία έχει πλέον ξεκινήσει, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί, που συμμετέχουν κάνοντας διάφορες προσφορές. Η τιμή εκκίνησης ήταν ένα δολάριο...

Οι διαχειριστές του site του e-bay, όταν έμαθαν για το περιστατικό, έστειλαν μήνυμα στον χρήστη που ανέβασε την αγγελία, λέγοντας του ότι δεν μπορεί να πουλήσει το προϊόν του, γιατί είναι άυλο. Ο… έξυπνος όμως συμπατριώτης  μας υποστήριξε, ότι δεν πουλάει την ψήφο του, αλλά το περιεχόμενο που θα βάλει στον φάκελο του πριν πάει προς την κάλπη.
Συγκεκριμένα ο χρήστης που ανέβασε την αγγελία, έθεσε ως περιγραφή το εξής:
«Πριν από λίγες ημέρες, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε σε συνέντευξή του ότι οι Έλληνες πωλούν τις ψήφους τους. Εγώ, λοιπόν, δεν θέλω να τον απογοητεύσω. Οι εκλογές στην Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να διεξαχθούν το Μάιο, έτσι ακολούθησα τη συμβουλή του και πουλάω την ψήφο μου.
Θα ψηφίσω ό, τι μου πει ο αγοραστής. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιο πολιτικό κόμμα. Θα μου πει τι να βάλω μέσα στο φάκελο. Μόνο όμως εκτυπώσιμο υλικό, όπως διαφημίσεις, κείμενα, φωτογραφίες, κλπ. Η αρχική μου πρόθεση, πριν τη δημοπρασία, ήταν να ψηφίσω λευκό. Αλλά δυστυχώς, το ελληνικό εκλογικό σύστημα μετράει τα λευκά ψηφοδέλτια ως άκυρα.
Περιεχόμενο που δεν θα γίνει δεκτό: Ρατσιστικό, υβριστικό ή χυδαίο περιεχόμενο και υλικό που περιέχει πνευματικά δικαιώματα. Το βίντεο από τη διαδικασία της ψηφοφορίας θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο ως αποδεικτικό στοιχείο».

Πηγή  attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου