Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: Αντικοινωνική πράξη η απεργία της ΠΝΟ


«Απεργίες στα μέσα μεταφοράς μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα είναι ανεπίτρεπτες. Δεν συνιστούν άσκηση συνδικαλιστικού
δικαιώματος, αλλά αντικοινωνική πράξη που δεν σέβεται τον ταλαιπωρημένο Έλληνα πολίτη».
Με αυτή τη κατηγορηματική δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τοποθετήθηκε στο θέμα της απεργίας της ΠΝΟ.   

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, έχει ως εξής:..


«Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με την απεργία της ΠΝΟ είναι μικρογραφία του αδιεξόδου στο οποίο κινδυνεύει να βρεθεί η πατρίδα μας μετά τις εκλογές.

Κόμματα κινούν για καθαρά πολιτικούς λόγους τα νήματα μιας απεργίας που πλήττει τους ίδιους πολίτες, τον τουρισμό, την οικονομία πολλών περιοχών της χώρας, την εικόνα της χώρας. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου και επιχαίρουν όταν βλέπουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν άλλα κόμματα και μάλιστα μεταξύ αυτών κόμμα που επιδιώκει να κυβερνήσει τον τόπο και μάλιστα αυτοδύναμα, που αντί να πάρει μια σαφή, υπεύθυνη στάση και να αναλάβει το πολιτικό κόστος που αυτή συνεπάγεται, δείχνει μια αντιφατική και αμφίθυμη συμπεριφορά που ενθαρρύνει την απεργία και οδηγεί στο αδιέξοδο.

Η δική μας θέση είναι πάρα πολύ καθαρή: απεργίες στα μέσα μεταφοράς μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα είναι ανεπίτρεπτες. Δεν συνιστούν άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, αλλά αντικοινωνική πράξη που δεν σέβεται τον ταλαιπωρημένο Έλληνα πολίτη, αυτόν που περιμένει να πάει στον τόπο καταγωγής του, που περιμένει το Πάσχα για να νιώσει πιο οικεία στην ίδια την πατρίδα του που σε κρίση τον ταλαιπωρεί και τον ίδιο τα τελευταία χρόνια. 

Η δική μας λοιπόν στάση είναι να καλέσουμε για ύστατη φορά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους, να σταματήσουν αυτό το παιχνίδι στις πλάτες της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας και να δώσουν δείγματα υπευθυνότητας. Να σκεφτούν με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και επιτέλους με όρους εθνικού και όχι κομματικού ή συνδικαλιστικού ή προσωπικού συμφέροντος».


Η απάντηση του Μιχελάκη
Επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στις αιχμές που άφησε νωρίτερα για τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ.
«Ο κ. Βενιζέλος ή έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή σκόπιμα διαστρεβλώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δεν μπορεί να μην έχει ακούσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα στελέχη του κόμματος για την σφοδρή αντίθεσή μας στην απεργία της Π.Ν.Ο.
Η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση δεν θα τον σώσουν» σημείωσε ο κ. Μιχελάκης.

Πηγή  tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου