Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Στα 5 εκατ. ευρώ θα πέσει το μπάτζετ του ΠΑΟΚ


Κοντά στα 5 εκατ. ευρώ θα πέσει το μπάτζετ της ομάδας για την νέα χρονιά, εάν δεν αλλάξει κάτι δραστικά στο οικονομικό μέχρι το καλοκαίρι, εννοείται, προς μια θετική κατεύθυνση.
Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές ο Ζήσης Βρύζας και ο Παντελής Κωνσταντινίδης σε συνάντηση που είχαν με τον Λάζλο Μπόλονι το μεσημέρι της Πέμπτης, τον ενημέρωσαν ότι το μπάτζετ για την νέα σεζόν, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, θα πέσει κοντά στα 5 εκατ. ευρώ. Θα μειωθεί, δηλαδή, γύρω στο 60% σε σχέση με το περσινό ύψος του. Μόνο μια έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα επιτρέψει μια μικρή, πάλι, υπέρβαση στο μπάτζετ...
με την απόκτηση, κυρίως, δανεικών εγνωσμένης αξίας από αναγνωρισμένα πρωταθλήματα.
Επίσης, συζήτησαν μαζί του την φιλοσοφία για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας χρονιάς, η οποία θα στηρίζεται στο περιορισμένο μπάτζετ και την εφαρμογή του πλάνου που ξεκίνησε φέτος, με την καθιέρωση νέων παιδιών και την παράλληλη υποστήριξή τους από εμπειρότερους.
Γι’ αυτό τον λόγο θεωρείται περίπου δεδομένη η ανανέωση των συμβολαίων παικτών προχωρημένης ηλικίας, όπως είναι ο Γκαρσία, Λίνο, αλλά ίσως και άλλων, όπως ο Χαλκιάς.
 Διερευνητικές κρούσεις σε μεταγραφικούς στόχους για τις θέσεις των στόπερ, αμυντικού και επιτελικού χαφ και σέντερ φορ γίνονται, αλλά είναι αδύνατη περαιτέρω κουβέντα, διότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα συμμετάσχει ο ΠΑΟΚ του χρόνου, αφού πρώτα βέβαια πάρει την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ, κάτι που επίσης είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι.
Τέλος, έγινε σαφές κατά την διάρκεια της συνάντησης διοικούντων και προπονητή ότι ο αγώνας με την Δόξα στην Τούμπα είναι «τελικός» και κρίνεται απαραίτητη η νίκη, που θα διασφαλίσει την συμμετοχή στα πλέι οφ. Κι αυτό, γιατί ο Αστέρας Τρίπολης εάν κερδίσει τα δυο τελευταία ματς που έχει και είναι εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο θα φτάσει τους 48 βαθμούς (μαζί με τους τρεις στο Χαριλάου).
Ο ΠΑΟΚ με ισοπαλία κόντρα στην Δόξα θα φτάσει, επίσης, στους 48 βαθμούς, αλλά σε ισοβαθμία υπερτερεί ο Αστέρας, αφού κέρδισε και στην Τρίπολη και στην Τούμπα. Και την τελευταία αγωνιστική ο ΠΑΟΚ θα πάει στον Λεβαδειακό που κατά πάσα πιθανότητα θα «καίγεται» για τους βαθμούς. Άρα η νίκη είναι επείγουσα κόντρα στην Δόξα για να αποφευχθεί το άγχος και ενδεχόμενες πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις την τελευταία αγωνιστική.

Πηγή  contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου