Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Σαμαράς: Πρωθυπουργός να γίνει «ο αρχηγός του πρώτου κόμματος»


Την ανάγκη να προκύψει νικητής με αυτοδυναμία στις επικείμενες εκλογές υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμάρας, ζητώντας λαϊκή εντολή που θα του «λύσει τα χέρια» να προχωρήσει στις αλλαγές που θέλει.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος...


 «Οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαΐου παρότι κάποιοι δεν θέλουν. Aν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα επιβληθούν από τα πράγματα επαναληπτικές εκλογές γιατί η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Εκείνοι που εκφράζουν ένα φαύλο σύστημα εντός
και εκτός Ελλάδος δεν θέλουν ισχυρή κυβέρνηση, εγώ θέλω να έχω λυμένα τα χέρια του για να μπορώ να πάρω τις αναγκαίες αποφάσεις» δήλωσε ο κ. Σαμαράς. 

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν το εμπιστεύομαι. Τι θα γίνει αν στον κ. Βενιζέλο βάλλει όρους το ΠΑΣΟΚ; Θα είμαι εγώ όμηρος του ΠΑΣΟΚ; Εγώ θέλω να
αλλάξω την Ελλάδα δεν θέλω την ανοχή του ΠΑΣΟΚ θέλω την εντολή του ελληνικού λαού, θέλω να αντιμετωπίσω τις συντεχνίες, την λαθρομετανάστευση, θέλω να κάνω εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο».

Αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο είπε: «έχει την ευθύνη για το Μνημόνιο, μελέτη, επίβλεψη, εφαρμογή, είναι συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα που τελείωσαν την Ελλάδα. Έλεγε ότι θα βάλει πάτο στο βαρέλι και μετά έβαλε το χαράτσι και στην συνέχεια κρύφτηκε και φώναξαν τον Παπαδήμο».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση «πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος στην Βουλή». 

Απέρριψε όμως τις ενδεχόμενες συνεργασίες και με τα κεντροδεξιά κόμματα και πρόσθεσε: «όποιος τα ψηφίσει δίνει φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ, θα είναι ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ. Δεν βλέπω για ποιο λόγο θα πρέπει να υπάρχουν κόμματα διαμαρτυρίας
χωρίς θέσεις και ιδεολογία». 

Εξήγησε την πολιτική του τα τελευταία δύο χρόνια λέγοντας ότι έπρεπε να καταψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο και ότι το δεύτερο Μνημόνιο δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο: «Ό,τι έπρεπε να κάνουμε το κάναμε. Ο κ. Παπανδρέου είχε φέρει την
Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, δεν μπορούσα εγώ να την σπρώξω να πέσει».

Υποστήριξε ακόμη ότι με την πρόταση για δημοψήφισμα η χώρα κινδύνευσε να μείνει εκτός Ευρώπης και υποστήριξε ότι «η παραμονή στην Ευρώπη είναι απαραίτητη σαν ομπρέλα για τα εθνικά μας θέματα και για να μπορέσει η χώρα να ανακηρύξει
απρόσκοπτα την ΑΟΖ που θα της επιτρέψει να αξιοποιήσει τον ενεργειακό της πλούτο». 

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι την επομένη των εκλογών θα αλλάξει ορισμένες πλευρές της ακολουθούμενης πολιτικής, δυνατότητα, είπε, που αναγνωρίζει και το ΔΝΤ και θα πάρει ισοδύναμα μέτρα για τις περικοπές που ζητά τη τρόικα.

Υποστήριξε ότι στο Ζάππειο ΙΙ είχε προτείνει 18,4 δις μέτρα για την περικοπή της δημόσιας σπατάλης και την εξεύρεση πόρων, κάποια από αυτά έχουν υιοθετηθεί από τότε αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο.

«Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα αποφύγουμε τα πάντα αλλά θα προσπαθήσω να αποφύγουμε τα χειρότερα» είπε χαρακτηριστικά. 

Είπε ακόμα με κατηγορηματικότητα ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί φόρος ιδιοκατοίκησης». 

Όσο για τις δηλώσει διεθνών αξιωματούχων περί «βαλκανοποίησης» της χώρας ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «η ανταγωνιστικότητα δεν εξαρτάται μόνο από τους μισθούς, έχει υψηλό ενεργειακό κόστος όπως επίσης και υψηλή φορολογία» και κατηγόρησε
την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες για να δώσει ρευστότητα στην οικονομία ούτε τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους.

 Είπε ακόμη ότι θα επανεξετάσει τα ιδιωτικά δάνεια και θα προωθήσει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους πολίτες. 

Επανέλαβε ότι «θα κατεβάσει τις κουκούλες» εκείνων που προκαλούν επεισόδια και ότι «δεν θα διστάσει να παραβιάσει το πανεπιστημιακό άσυλο για να αντιμετωπίσει παράνομες ενέργειες».
 
Στο ερώτημα με ποιους θα κυβερνήσει είπε «με τους πιο άξιους και εκεί που δεν βρίσκω θα αξιοποιήσω εξωκοινοβουλευτικούς».
Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις απάντησε: «αυτή τη στιγμή υπάρχει θολό τοπίο λόγω της συσσωρευμένης οργής, όσο πλησιάζουμε στις κάλπες τα πράγματα θα ξεκαθαρίζουν.

Βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις κάποια περίεργα πράγματα, κόμματα φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν με αφύσικο τρόπο».

Αναφέρθηκε στην ανάγκη Ανάκαμψης και προέταξε το «σπάσιμο» της γραφειοκρατίας ενώ προανήγγειλε την συγκρότηση ομάδας που θα παρεμβαίνει καίρια για να ξεπερνά τις δυσλειτουργίες της διοίκησης.


Πηγή  tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου