Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Λαμπρή ιδέα Γιαννιτσώτη "ξελασπώνει" τη Θεσσαλονίκη.



Πριν λίγες μέρες η Περιφερειακή Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας σε συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη της κ.Γιώργου Τσαμασλή, ανακοίνωσε την δημιουργία της Alexanderland,δηλαδή την δημιουργία ενός θεματικού πάρκου αναπαραστάσεων με αποκλειστικό θέμα τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η πρόταση όπως ήταν φυσικό έκανε αίσθηση  για την καινοτομία και τη δυναμική  της και έγινε αμέσως δεκτή με εγκωμιαστικά σχόλια από τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο πανελληνίως.(http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=259989). Ως εδώ περίφημα θα λεγε κανείς και μακάρι να γίνονται τέτοια. Τελικά όμως αποδεικνύεται και μάλιστα περίτρανα,  πως αυτή η πρόταση είναι γνωστή στη πόλη και τον Νομό μας από την αρχή του 2000!Συγκεκριμένα ήταν μια ιδέα που ανήκε στο γνωστό από την  αυτοδιοίκηση, δάσκαλο στο επάγγελμα κ.Ηλία Πλιόγκα...


Ερευνώντας και συζητώντας το θέμα με ανθρώπους που παρακολουθούν και γνωρίζουν την πορεία του 44χρονου συντοπίτη μας ανακαλύψαμε με έκπληξη τα εξής: Η ιδέα για το ιστορικό και θεματικό πάρκο με θέμα τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατατέθηκε πρώτη φορά το 1999(!) με την ιδιότητα που είχε τότε ο κ.Πλιόγκας αυτή του προέδρου της ΔΕΠΑΓ .
Αργότερα το 2003,όπως βεβαιώνουν και δημοσιογράφοι της περιοχής, η πρόταση επανέρχεται στο προσκήνιο πάλι από τον ίδιο, αυτή τη φορά όμως με τη ιδιότητα του Νομαρχιακού Συμβούλου σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πέλλας για να ενταχθεί σε πρόγραμμα, αλλά δυστυχώς απορρίπτεται από τον κ.Σιβένα. 
Ο κ.Πλιόγκας φαίνεται πως δεν το έβαλε κάτω και επανέφερε το θέμα στις δημοτικές εκλογές του 2006 ως υποψήφιος Δήμαρχος Γιαννιτσών, οπότε και το αναγάγει σε κορυφαία πολιτική πρόταση του συνδυασμού του «Τα Γιαννιτσά Μπροστά» και την προβάλλει διαρκώς σε συνεντεύξεις του στα τοπικά μέσα. Ακολουθεί βίντεο του 2005 που ανέβασε ο ίδιος στη σελίδα του στο facebook στο οποίο αποδεικνύετε καθαρά ότι η ιδέα ανήκε στον ίδιο.



To 2007 και αφού ο ίδιος δεν κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος, φέρνει το θέμα ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γιαννιτσών και ζητά από τον τότε δήμαρχο κ.Παπανικολάου να ενταχθεί ως έργο στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Γιαννιτσών. Υποστήριζε πως θα είχε εύκολη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα λόγω της καινοτομίας και της μοναδικότητας της πρότασης. Ούτε αυτή η προσπάθεια του δυστυχώς για τη πόλη μας δεν έγινε δεκτή καθώς ο πρώην δήμαρχος Γιαννιτσών αρνήθηκε να το συζητήσει!!!
Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο προχθές η πρόταση για την Alexanderland όχι μόνο να γίνει αντικείμενο αντιγραφής αλλά τελικά να γίνει πράξη από την Θεσσαλονίκη! Δυστυχώς καμία αντίδραση από την Αντιπεριφέρεια Πέλλας και από τον κ.Θεοδωρίδη ο οποίος γνώριζε την πρόταση αφού ήταν συνάδελφοι με τον κ.Πλιόγκα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Πέλλας την περίοδο 2002-2006.

Ενδοσκόπος ΠΕ



26 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΙΔΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. milame gia katharo CLOPY paste.diavasa to deltio tipoy kai eida to video kai de pisteua sta aytia moy.o antropos itan poli mprosta.krima pou edo emplexe me tous axristous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ντροπή τους που το φάγανε το παληκάρι.αλλά που να αποδεχτούν τα ζώα κάτι που είναι ανώτερο και έξυπνο.τη φάγαμε τώρα από τη θεσσαλονίκη και ησηχάσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η στενοκεφαλιά και οι εγωισμοί είναι που έχουν καταντήσει μίζερη αυτή την πόλη. Και όπως δείχνουν τα πράγματα το νοσοκομείο και η εφορία είναι μόνο η αρχή. Τίποτα δεν πρόκειται να μας αφήσουν γιατί πολύ απλά άνθρωποι με ιδέες και οράματα χαντακώνονται προκειμένου να αναδειχτούν άτομα που πρόσκεινται είτε στο ένα είτε στο άλλο κομματικό μηχανισμό. Κρίμα για αυτή την φανταστική ιδέα που θα έφερνε χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά μην αφηναν ο Βαμβίνης και ο Σιβένας να φανεί ο Πλιόγκας.Αλλά εκείνος που μου κάνει εντύπωση για τη βλακεία του να απορρίψει τέτοια πρόταση είναι ο Παπανικολάου.Τον είχα για πιο έξυπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πααααλι βάλαμε τα δαχτυλάκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας. Τι κακό πια με αυτήν την πόλη ρε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΩ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΥΑΛΟ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΙΒΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΚΑΙ ΤΟ 15 % ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΨΗΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΘΛΟΣ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΡΟΥΦΙΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο γελοιος είσαι ρε Πλιογκα..Γράφεις εσυ για εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελοίος θα πρέπει να είσαι εσύ φίλε που αντί να σχολιάσεις την ιδέα και το ιστορικό για το πως θάφτηκε, κάθεσαι και βγάζεις την εμπάθειά σου για τον Πλιόγκα. Τώρα καταλάβαμε γιατί θάφτηκε αυτή η ιδέα.

      Διαγραφή
  9. Λυσανδρος Γ Αμιτζογλου - Δημοσιογραφος28 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:03 μ.μ.

    Παιδια σας διαβεβαίωνω ότι ο Ηλιας την πρόταση αυτη την είχε καταθέσει σε συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου την οποία παρακολούθησα και καλυψα δημοσιογραφικά! Πέρα απο αυτο ο Ηλιας πολλές φορές μου ανέλυσε το όραμα του αυτο αλλα δυστυχώς δεν τον άκουσε κανείς! Κρίμα για το νομο και τον δήμο μας! Όπως έχω καταθέσει σε παρα πολλούς αρμόδιους του νομο μας την πρόταση για την δημιουργία ενός υπαίθριου μουσείου μακεδονικου αγώνα στον χώρο του οικολογικού πάρκου στην κρύα βρυση όπου υπάρχουν αρκετές υποδομές για την υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας αλλα επιπρόσθετα είναι και ο φυσικός χώρος του ιστορικού βαλτου! Και αυτήν μάλλον θα την υλοποιήσουν κάποια στιγμη κάποιες άλλες περιοχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΤΑΝ Η ΙΔΕΑ! ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα παραδέχεσαι ότι κατατέθηκε έστω ως ιδέα, επίσημα σε ένα δημοτικό συμβούλιο. Εσύ που από ότι κατάλαβα ήσουν παρόν και πολύ πιθανόν να ήσουν και σύμβουλος, τι έκανες προκειμένου να προχωρήσει μία τέτοια ιδέα που σήμερα τα περισσότερα δημοσιογραφικά μέσα την υποδέχονται ως πρωτοποριακή; …………χμ, ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑ!!!

      Διαγραφή
  11. Ο ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΛΕΒΕΝΤΙΑ!!! ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ Ο...Η.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα ψευτικα τα λόγια τα μεγάλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι φίλε μου σε αυτή τη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με ψεύτικα μεγάλα λόγια.Εχουμε να κάνουμε άδεια μικρά μυαλά που δεν κατάλαβαν την αξία μιας ιδέας.Σ'αυτή την κατηγορία ανήκεις εσύ που ακόμη και τώρα που βούιξε η Ελλάδα συνεχίζεις το ίδιο βιολί.

      Διαγραφή
    2. Για να καταλάβω ρε φίλε, όταν λες "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" που ακριβώς αναφέρεσε; Μήπως και το βίντεο πιο πάνω ο Πλιόγκας το γύρισε προχθές αμέσως μετά την ανακοίνωση της περιφέρειας της Θεσσαλονίκης; Να μας τρελάνεις τελείος θέλεις;

      Διαγραφή
  13. Ο ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΛΕΒΕΝΤΙΑ!!! ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ Ο...Η.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Daskalakos file ....alla me kati ar@#$ia NA...... pantos sas trelainei kanonika esas se kati vouleytika grafeia apo oti katalavainoume etsi?

      Διαγραφή
  14. Re file se paradexomai. Ksenixtises diladi Gia an grapseis 4 mpourdes, ti mia meta tin alli. Ti megaliteri apodeiksi empathias pros kapoio prosopo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΗΛΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ.
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εσυ pelladothe απο που εχεις τέτοια ενημέρωση;Σαν πολλά δεν ξέρεις και με πολλές Λεπτομέρειες.Γιατί δεν την πρότεινε ο Πλιογκας στον Σταμκο που είναι και Φιλος του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που ξέρεις, μπορεί και να το πρότεινε. Αλλά και να μην του το πρότεινε, όπως γράφει στο άρθρο, από το 1999 ο Πλιόγκας το έχει αναφέρει τόσες φορές δημόσια που κανονικά θα έπρεπε να τον καλέσει ο ίδιος ο δήμαρχος για να του αναπτύξει την ιδέα του. όπως και τόσων άλλων που πιθανών να έχουν κάποιες ιδέες για να αναπτυχθεί η πόλη και η περιοχή γενικότερα.

      Διαγραφή
  17. Ξιπασμένοι άχρηστοι πολιτικάντηδες αργόμισθοι καρεκλοκένταυροι αποτυχημένοι ......πέσατε με τα μούτρα να φατε κάποιον που ξεχωρίζει με τις ιδέες του και με τις προτάσεις του.Κατέθεσε λέει ο άλλος ο απιθανος μόνο την ιδέα και τίποτα άλλο.....δηλαδή ρε αχρηστε του κερατά τι άλλο επρεπε να καταθέσει ο άνθρωπος;;;; ουστ ρε αχρηστοι που μας κυβερνήσατε και μας κυβερνάτε παλιο υποκριτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ηλία μην μασάς καθόλου, και τόσο καιρό που δεν ασχολείσε με τα τοπικά πάλι κάποιοι, από το πουθενά μαζί σου ασχολιόντουσαν. Τώρα που βρήκαν αφορμή θα άφηναν την ευκαιρία να πάει χαμένη; Απλά, δεν ξέρουν ότι έτσι ξεφτιλίζονται πίσω από την ανωνυμία τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. γύρω γύρω βούρκος και στη μέση ένα διαμάντι.γιατί διαμάντι είναι ο Ηλίας και το λέω εγώ μια παλιά συμμαθήτριά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. στειλτε το στην εδεσσα κι αυτο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή