Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Σκληραίνει την στάση του ο Καρασμάνης για την υφαρπαγή των 120 εκατ. από τον νομό



Απορίες και ερωτηματικά, γιατί δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί το (από τριμήνου και πλέον) αίτημά του, για σύγκλιση σύσκεψης ώστε να αποκαλυφθούν και με τον πλέον επίσημο τρόπο, οι αθλιότητες με τις οποίες υφαρπάχτηκαν τα 120 εκατομμύρια που προορίζονταν για τον οδικό άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών – Έδεσσας, εκφράζει ο Γιώργος Καρασμάνης, με επιστολή του στους συναρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Υπουργό κο Κωστή Χατζηδάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κο Σταύρο Καλογιάννη και                                                                       τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ  κο Κυριάκο Βιρβιδάκη...

Ο βουλευτής ερωτά, έως πότε η Πολιτεία θα κλείνει τα μάτια σε μια αποδεδειγμένη ¨καραμπινάτη¨ παρανομία και αυθαιρεσία που, πέραν της τεράστιας ζημιάς για το Νομό μας, συνιστά πλέον και μείζον ηθικό ζήτημα.
Εκφράζει την αγανάκτηση και οργή του λαού της Πέλλας και επανέρχεται με έμφαση στο αίτημα για τη σύσκεψη, «όχι βέβαια για να βρισκόμαστε απλώς σε κουβέντα», όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, αλλά για να γίνει πράξη το αυτονόητο: Η αποκατάσταση της νομιμότητας με την άμεση επιστροφή των 120 εκατομμυρίων στην Πέλλα.
         
Επισυνάπτεται η επιστολή του Γιώργου Καρασμάνη:
                                
Κύριοι Υπουργοί
         Στις 22 Νοεμβρίου 2012, με επιστολή μου ζητούσα τη σύγκλιση σύσκεψης τεχνοκρατών των Υπουργείων σας και της Περιφέρειας Κεντρική Μακεδονίας, προκειμένου να ξεκαθαριστεί μια και καλή, το ζήτημα που προέκυψε με τις άθλιες προεκλογικές μεθοδεύσεις και την δόλια υφαρπαγή των 120 εκατομμυρίων από την Πέλλα, για τον οδικό άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών – Έδεσσας.
          Επισήμαινα μεταξύ άλλων, την ανάγκη να δοθεί τέλος στην ευθυνόφοβη τακτική του να πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον, να έρθουν στο φως όλες οι λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης που αποπνέουν οσμή σκανδάλου, να αποκατασταθεί  η νομιμότητα με την επιστροφή των 120 εκατομμυρίων και να προχωρήσει το έργο.
          Εκτοτε, σας ¨ενοχλώ¨ κάθε εβδομάδα αλλά, δυστυχώς, ακόμη δεν έχετε ανταποκριθεί.
          Θυμίζω ότι από τις 24 Αυγούστου 2012, ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών αποκάλυψε αυτό το σκάνδαλο της υφαρπαγής των 120 εκατομμυρίων, τονίζοντας μάλιστα ότι το έργο ήταν ¨ώριμο¨ και έπρεπε να έχει δημοπρατηθεί! Θυμίζω επίσης ότι, από τις 3 Σεπτεμβρίου 2012 σας έχω καταθέσει και άλλη επιστολή με 30 ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι το έργο προχωρούσε κανονικά με διασφαλισμένη τη χρηματοδότηση. Και ακόμη ότι, από τις 3 Μαρτίου 2011 – εδώ και δυο χρόνια δηλαδή – οι εγκεκριμένες μελέτες είχαν παραδοθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.
          Ευλόγως λοιπόν ερωτώ: Αν στις μελέτες αυτές υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα, γιατί δεν προχώρησαν από τότε, στην περιβόητη συμπληρωματική μελέτη του 1,2 εκατομμυρίων; Και πώς εξηγείται, από τη μια οι τεχνοκράτες του Υπουργείου να διαβεβαιώνουν ότι η προμελέτη καλύπτει το 80% – 90% των τεχνικών χαρακτηριστικών του έργου και από την άλλη, ο έλληνας φορολογούμενος να επιβαρύνεται (και μάλιστα σε τέτοιους καιρούς) με επιπλέον 1,2 εκατομμύρια για μια μελέτη που δεν ήταν απαραίτητη; Και τί χρείαν μαρτύρων ή άλλων αποδείξεων έχουμε όταν, έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια και την περιβόητη αυτή μελέτη δεν την έχουν παραδώσει; Η τακτική της κωλυσιεργίας, την οποία από την πρώτη στιγμή έχω καταγγείλει, εξακολουθεί να κρατεί καλά!
          Ακόμη: Όταν τεχνοκράτες της Περιφέρειας (υπάρχουν τα σχετικά ντοκουμέντα) χαρακτηρίζουν την μελέτη για την Περιφερειακή δυτικής Θεσσαλονίκης ως «ανύπαρκτη» και ότι είναι μόνον σε «επίπεδο αναγνωριστικής μελέτης», πώς είναι δυνατόν για ένα ¨έργο¨ που καλά – καλά δεν είναι ακόμη ούτε στα χαρτιά, να αφαιρούν τα χρήματα από το έργο της Πέλλας που επισήμως έχει αναγνωριστεί ότι και ώριμο ήταν και θα έπρεπε να έχει δημοπρατηθεί;
          Για πόσο καιρό ακόμη, κύριοι Υπουργοί, θα κλείνουμε τα μάτια σε τέτοιες κραυγαλέες παρανομίες; Και αν μέχρι προ μηνών καταλογίζαμε – και πολύ σωστά – ευθύνες στις προηγούμενες Κυβερνήσεις που τις ανέχθηκαν ή τις υπέθαλψαν, τώρα, εμείς ως Κυβέρνηση, ποια δικαιολογία έχουμε να μην αποκαθιστούμε ως οφείλουμε, τη νομιμότητα;
          Ο λαός της Πέλλας, τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ αδιαλείπτως επί δεκαεπτά συναπτά έτη είναι οργισμένος και ζητάει το αυτονόητο: Την επιστροφή των 120 εκατομμυρίων. Και τη μάχη για να γίνει αυτό οφείλω να τη δώσω μέχρι τέλους. Με την πεποίθηση ότι και εσείς το ίδιο θα κάνατε αν σε βάρος των Νομών σας διαπράττονταν μια τέτοια αυθαιρεσία, που δεν συνιστά μόνον τεράστια οικονομική ζημιά, αλλά και μείζον ηθικό ζήτημα.
          Συγκαλέστε λοιπόν επιτέλους τη σύσκεψη που σας έχω ζητήσει. Όχι βέβαια ¨σύσκεψη για τη σύσκεψη¨ δηλαδή απλώς ¨για να γίνεται κουβέντα¨, αλλά για να αποκαλυφθούν σε όλες τις διαστάσεις, οι μεθοδεύσεις, οι αυθαιρεσίες, οι παρανομίες, να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και να επιστραφούν άμεσα στην Πέλλα τα δικά της 120 εκατομμύρια.      

3 σχόλια:

  1. Στοχασμένος πολίτης2 Μαρτίου 2013 στις 10:59 π.μ.

    κύριε Στάμκο γιατί κάνετε τόσο πολύ θόρυβο για ένα ανύπαρκτο θέμα, αυτό του νοσοκομείου Γιαννιτσών; ταλαιπωρείται τον κόσμο λες και το νοσοκομείο Γιαννιτσών θα βάλει ρόδες και θα πάει στην Έδεσσα. παραμυθιάζεται τον κόσμο ότι θα κλείσει,θα υποβιβαστεί, θα γίνει κέντρο υγείας και άλλα τρελά και παλαβά που ακούγονται. και για τα 120 εκατομμύρια που άρπαξαν από το δρόμο Χαλκηδόνα - Γιαννιτσά το κάνετε γαργάρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΟΥ.ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ.ΓΑΡΓΑΡΑ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΧΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ, ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΙΛΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΑΜΩΝΟΝΤΑΙ.ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ. ΒΟΥΤΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΕΙ ΤΑ 120 ΕΚΑΤΟΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή