Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η Μεικτή Χορωδία του Αλεξάνδρειου Ωδείου Πέλλας σε εκδηλώσεις του Δήμου Πύδνας Κολινδρού



  Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013,  ημέρα εορτασμού της 135 Επετείου της Επανάστασης του Κολινδρού το 1878 η Μεικτή Χορωδία του Αλεξάνδρειου Ωδείου του Δήμου Πέλλας συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πύδνας Κολινδρού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα το πρωί τελέσθηκε δοξολογία στον  Ιερό  Ναό  Αγίου Γεωργίου στον Κολινδρό και ακολούθησε  ομιλία από τον κ. Βασίλειο Τραούδα, Υποστράτηγο Αστυνομίας ε.α. μέλος του Δ.Σ. της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «ο Φίλιππος» με θέμα: «Κολινδρός: Το προπύργιο της επανάστασης του 1878 στη Μακεδονία»...

Στο χώρο της προτομής του Ν.Λούση, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Μεταξύ των προσκεκλημένων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Χριστάκης ο οποίος κατέθεσε και στέφανι στην προτομή του πρωτεργάτη της εξέγερσης, επισκόπου Νικολάου ΛΟΥΣΗ.
   

Το απόγευμα,  στην θαυμάσια αίθουσα του νεοκλασικού κτηρίου του 1ουΔημοτικού Σχολείου Κολινδρού, πραγματοποιήθηκε βράβευση του Καθηγητή - Φιλόλογου κ. Γεωργίου Μάλλιου και της μαθήτριας Ιωάννας Καστανιώτη του «Λάππειου» Γυμνασίου Νάουσας, η οποία βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τοπικής Ιστορίας για την εργασία της για τον Μακεδονομάχο από τον Κολινδρό Αθανάσιο Χατζόπουλο (Καπετάν Μακρή).
Στη συνέχεια έλαβε χώρα συναυλία, με τη συμμετοχή των χορωδιών του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κολινδρού, της Μικτής χορωδίας του «Αλεξάνδρειου Ωδείου» Δήμου Πέλλας και τέλος της Δημοτικής μικτής χορωδίας της Δ.Κ.Κολινδρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου