Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Συγκλονίζει η τραγωδία με τους πέντε φοιτητές



Ανείπωτη τραγωδία στη Λάρισα, με δύο φοιτητές να έχουν χάσει τη ζωή τους από αναθυμιάσεις μαγκαλιού και άλλους τρεις να νοσηλεύονται.
Οι νεκροί φοιτητές είναι 21 και 22 χρονών από την Εύβοια και την Κρήτη αντίστοιχα, ενώ οι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο. Ωστόσο, κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις, που θα γίνουν, θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών, για τουλάχιστον δύο από αυτούς...

Η τραγωδία που συγκλονίζει το Πανελλήνιο, έγινε στο σπίτι της οδού Παπαζαχαρίου στη Φιλιππούπολη της Λάρισας, εκεί όπου οι νεαροί λόγω οικονομικών δυσκολιών έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνα για να ψήνουν και να ζεσταίνονται.
Ο θάνατος προήλθε από τις αναθυμιάσεις το απομεσήμερο όταν τους πήρε ο ύπνος στο κλειστό δωμάτιο. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης, τους σκότωσε το μονοξείδιο του άνθρακα από τη φωτιά, ενώ τα πρώτα ευρήματα καταδεικνύουν ότι οι φοιτητές είχαν καταναλώσει αλκοόλ.
Οπως εκτιμάται, οι πέντε σπουδαστές άφησαν την αυτοσχέδια εστία αναμμένη για να ζεσταθούν, όμως τους πήρε ο ύπνος. Τους βρήκε μία φίλη τους προχθές το απόγευμα, που πήγε να τους επισκεφτεί, χτυπούσε το κουδούνι, αλλά δεν της άνοιγε κανείς.
Οι νέοι ήταν σπουδαστές του ΤΕΙ και οι δύο από αυτούς (ο ένας από τηνΧαλκίδα) νοίκιαζαν το συγκεκριμένο σπίτι, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είχαν πάει για επίσκεψη. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της σπιτονοικοκυράς, είχαν οικονομικά προβλήματα και δεν είχαν βάλει πετρέλαιο θέρμανσης. Οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, όταν άρχισαν να καταφθάνουν γονείς και συγγενείς των πέντε παιδιών, ήταν τραγικές.
Ημέρα πένθους
Στο ΤΕΙ της Λάρισας κηρύχθηκε χθες ημέρα πένθους, ενώ οι σοροί των δύο παιδιών μεταφέρθηκαν στις πατρίδες τους. Τα αίτια για την τραγωδία ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας. Το συγκλονιστικό γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει:

«Το τραγικό συμβάν της Λάρισας είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή στις ζωές των περισσοτέρων από εμάς».
«Το τραγικό περιστατικό αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας», τονίζει το ΚΚΕ.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου