Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

16χρονος εφηύρε τεστ διάγνωσης καρκίνου στο πάγκρεας



Ελπίδα σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς έδωσε ένας 16χρονος, ο οποίος εφηύρε ένα τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου στο πάγκρεας με τη βοήθεια... του Διαδικτύου.
Ο Τζακ Αντράκα, που έγινε 16 ετών τον Ιανουάριο, άρχισε να ενδιαφέρεται για τον καρκίνο του παγκρέατος πριν από 3 χρόνια, με αφορμή το θάνατο ενός συγγενούς του και ανακάλυψε τότε ότι ο καρκίνος αυτός διαγιγνώσκεται πολύ αργά.
Αντλώντας πληροφορίες από το Google και το Wikipedia, έμαθε ότι στο αίμα ενός ανθρώπου που πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος μπορούν να εντοπιστούν χιλιάδες πρωτεΐνες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μία από αυτές -η μεσοθηλίνη- μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη διάγνωση...

Ο νεαρός έφτιαξε ένα απλό τεστ αίματος, το οποίο στοιχίζει μόνο 3 σεντς, διαρκεί λίγα λεπτά και -όπως υποστηρίζει- είναι αξιόπιστο 100%.
Για την ανακάλυψή του ο Τζακ Αντράκα βραβεύτηκε και σήμερα συνεχίζει τις έρευνές του στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς του Μέριλαντ, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να εφαρμόσει το τεστ του για την έγκαιρη διάγνωση και άλλων μορφών καρκίνου ή σοβαρών ασθενειών.
megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου