Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Πρώην αστυνομικός δήλωνε στην Εφορία 227.000 και είχε καταθέσεις 2.269.000


Ένας απλός πρώην αστυφύλακας που υπηρετούσε στη Θεσσαλονίκη και κυρίως στη δυτική περιοχή μέχρι το 2006, όταν και συνταξιοδοτήθηκε, είχε σε τραπεζικούς του που εντοπίσθηκαν από το ΣΔΟΕ το ποσό των 2,3 εκατομ ευρώ συνολικά.

Ο πρώην αστυνομικός εμφανίζεται σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί τόσο από το ΣΔΟΕ όσο και την ΕΛΑΣ να είναι ιδιοκτήτης εταιρείας στοιχημάτων με έδρα την …Αυστρία, πριν ακόμη αποχωρήσει από την αστυνομία. Αμέσως μετά εμφανίσθηκε ως ιδιοκτήτης-χορηγός ποδοσφαιρικής ομάδας...

...που έχει έδρα το Κορδελιό Θεσσαλονίκης και παίζει στο περιφερειακό πρωτάθλημα, ενώ το περασμένο καλοκαίρι ήταν σε διαπραγματεύσεις για την αγορά γνωστής ομάδας της Θεσσαλονίκης που παίζει στην Football League και βρέθηκε μπλεγμένη στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια του στοιχήματος για να τιμωρηθεί πρόσφατα με υποβιβασμό σε αμέσως κατώτερη κατηγορία. Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδων εδώ και 1,5 χρόνο ήταν δίπλα στον πρόεδρο της εν λόγω ομάδας και έπαιζε ρόλο στις υποθέσεις της.
Τα στοιχεία για τους λογαριασμούς του πρώην αστυνομικού προέκυψαν μετά από εισαγγελική εντολή για το άνοιγμα των λογαριασμών 77 φυσικών προσώπων που είχαν καταθέσεις πάνω από 2 εκατ. ευρώ και απέκρυπταν τα εισοδήματά τους.
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν ο πρώην αστυνομικός μόλις αποστρατεύτηκε εμφανίζεται να έχει καταθέσεις ύψους 335.000 ευρώ ενώ το ετήσιο εισόδημά του ήταν μόλις 27.022 ευρώ.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι καταθέσεις του εκτοξεύτηκαν στο 1.009.294 ευρώ, ενώ τα έσοδά του αυξήθηκαν και έφτασαν τις 45.343 ευρώ. Συνολικά την τελευταία τετραετία ενώ δήλωσε στην εφορία 227.538 ευρώ εμφανίζεται να έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς συνολικά το ποσό των 2.269.104 ευρώ.
Στην διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων που δημιούργησε με έδρα την Αυστρία παίζονταν στοιχήματα για αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ αλλά και άλλα αθλήματα.
Απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος πρώην αστυφύλακας υπηρετούσε κυρίως σε αστυνομικά τμήματα της δυτικής Θεσσαλονίκης, «κυκλοφορούσε» στη νύκτα και είχε καταγραφεί μάλιστα ένα επεισόδιο που είχε με φουσκωτούς, ενώ ασχολούνταν από τότε με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Ο ίδιος ο πρώην αστυνομικός αρνείται αμφισβητεί τα στοιχεία που φέρεται να έχουν προκύψει από την έρευνα του ΣΔΟΕ, επιβεβαίωσε ωστόσο ότι ανήκει σ΄ αυτόν διαδικτυακή εταιρεία λογισμικού, όπως λέει στην Αυστρία, η οποία ιδρύθηκε με αρχικό κεφάλαιο περίπου 30.000 ευρώ

Πηγή  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου