Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τι μπορεί να κρύβετε πίσω από την αλλαγή της ατζέντας του Πρωθυπουργού;


"Αγκάθι" για τον ΓΑΠ η ψήφιση της Πέμπτης
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια θα έχει αύριο Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας, ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 12.30.

Από την μία η ακύρωση του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Αμερική και με συναντήσεις με πολύ ισχυρά πρόσωπα όπως της επικεφαλής του ΔΝΤ και ενδεχομένως και με τον ίδιο τον πρόεδρο Ομπάμα καθώς...

...υπήρχε σχετικό αίτημα από Ελληνικής πλευράς, από την άλλη η αιφνίδια συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, δεν θέλει κάτι περισσότερο για να αρχίσει ν α φτιάχνει διάφορα σενάρια το μυαλό μας.

Μην ξεχνάμε την πολύ σημαντική ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της Πέμπτης από το οποίο εξαρτάτε και η 6η δόση και με τον πρωθυπουργό να μετράει ήδη έναν λιγότερο βουλευτή στην κοινοβουλευτική του ομάδα αριθμώντας 153, καθώς ο Ρομπόπουλος ενώ έλεγε πως θα παραιτηθεί (για ακόμα μία φορά), μέσα στο Σαββατοκύριακο αποφάσισε ότι μάλλον τελικά θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί.

Το πιο μακρινό σενάριο που μπορούμε να φανταστούμε είναι αυτό της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές (όχι ακόμα τουλάχιστον). Ένα άλλο σενάριο και το πιο πιθανό είναι η σύγκληση των πολιτικών αρχηγών υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας.
Μέσα σε όλα βέβαια δεν αποκλείετε να συζητήσουν και το ενδεχόμενο ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από 180 βουλευτές προκειμένου να θέσει την αξιωματική αντιπολίτευση προ των ευθυνών της καθώς θα χρειαστούν και δικές της ψήφους προκειμένου να περάσει από την βουλή. Η τρόικα ξεκαθάρισε ότι για να εκταμιευθεί η 6η δόση θα πρέπει το πολυνομοσχέδιο να ψηφιστεί όχι μόνο επί της αρχής, αλλά και στο σύνολο των άρθρων της.

Το σίγουρο είναι πως πρόκειται να διανύσουμε άλλη μία κρίσιμη για το μέλλον της χώρα μας εβδομάδα. Αποτέλεσμα μόνο φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε και πάλι. Α, να μην ξεχνάμε και τις αμέτρητες διαδηλώσεις και απεργίες από τους διάφορους κλάδους που τείνουν να μετατρέψουν την καθημερινότητά μας (απευθύνομαι κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα) σε εφιάλτη.

Πέλλα Δώθε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου