Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Καταγγελία για εγκατάλειψη αδέσποτων από υπαλλήλους του Δήμου Πέλλας στα σύνορα με άλλους δήμους.


Η κυρία Παπαστοϊτση Ματίνα θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τρεις φιλόζωες για τις τροφές και τα φάρμακα που της πρόσφεραν για τα αδέσποτα που φροντίζει και έτσι επικοινώνησε με το adespoto.gr. Όπως όμως καταγγέλει ο Δήμος Πέλλας όχι μόνο δεν δέχτηκε αρχικά τις τροφές αλλά και εγκαταλείπει τα αδέσποτα που κρίνονται ενοχλήτικά (μόνο από καταγγελίες κατοίκων) στα σύνορα με τους άλλους Δήμους!
Οι κυρίες Μάρθα Χ. και Αναστασία Μ. θέλησαν να βοηθήσουν τα πολλά αδέσποτα της Πέλλας. Γερμανίδα κτηνίατρος απέστειλε φάρμακα...

...που καλύπτουν βασικές ανάγκες των αδέσποτων ενώ οι κυρίες Μάρθα και Αναστασία αγόρασαν τροφές. Αρχικά πήγαν να τις παραδώσουν στο Δήμο Πέλλας αφού θεώρησαν ότι θα είναι χρήσιμες.

Σύμφωνα όμως με την κ. Ματίνα, ο Δήμος χλεύασε την χειρονομία τους και δεν δέχτηκε τις τροφές λέγοντας ότι δεν τις χρειάζονται. Έτσι παρέλαβε τις τροφές για τα παραπάνω από 50 αδέσποτα που ταϊζει στους δρόμους της Πέλλας. Ο Δήμος Πέλλας δεν διαθέτει κυνοκομείο, παρά τα όσα υποχρεώνει ο νόμος 3170/2003 ενώ σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Παπαστοϊτση οι υπάλληλοι του Δήμοι διατηρούν ένα μικρό περιφραγμένο χώρο όπου απλώς στιβάζουν σκυλιά, σε άθλια κατάσταση. Επίσης, πρόγραμμα στειρώσεων δεν υπάρχει, όπως μας ενημερώνει η κ. Ματίνα.

Ωστόσο, η αδιαφορία του Δήμου δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με την κ. Ματίνα αλλά και με μάρτυρες που της έχουν αναφέρει σχετικά περιστατικά, οι υπάλληλοι του Δήμου θεωρούν ως λύση για το θέμα των αδέσποτων, την περισυλλογή και εγκατάλειψή τους έξω από τα όρια του Δήμου και στα σύνορα με άλλους νομούς! Αν και από την πλευρά τους οι υπάλληλοι αρνιούνται κάτι τέτοιο, οι ελάχιστοι φιλόζωοι λένε ότι αυτή η εγκατάλειψη είναι η τακτική που ακολουθείται όταν συμπολίτες τους καλέσουν στο Δήμο και κάνουν καταγγελία για κάποιο αδέσποτο, ότι τους ενοχλεί ή ότι είναι επιθετικό.

*Ενημέρωση : Ο προιστάμενος του γκαράζ του Δήμου μας ο οποίος έδωσε εντολή για να μεταφερθούν δύο σκυλιά στα όρια του νομού πέλλας με τον νομό ημαθίας δικάστηκε στις 23 Μαίου.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που βλέπουμε Δήμο να αντιμετωπίζει με τόσο...επαγγελματικό και ανθρώπινο τρόπο το πρόβλημα των αδέσποτων. Θυμίζουμε ότι ο Αντιδήμαρχος Δράμας είχε δώσει εντολή να εγκαταληφθούν δύο σκυλιά εκτός πόλης! Ετσι επιλέγουν οι εκλεγμένοι από εμάς ''άρχοντες'' να διαχειρίζονται ζωντανά πλάσματα...κατά παράβαση φυσικά του νόμου 3170.

Η κ. Ματίνα πάντως μας ενημέρωσε για το άκρως εχθρικό προς τα ζώα κλίμα που φαίνεται να επικρατεί στην Πέλλα, αφού έχει δεχτεί στο παρελθόν απειλές για πρόστιμο από την Δημοτική Αστυνομία επειδή τάϊζε αδέσποτα (γεγονός που επιτρέπεται φυσικά, σύμφωνα με απόφαση Υγειονομικού) και χρειάστηκε παρέμβαση φιλοζωϊκού συλλόγου από την Αριδαία για να μην δέχεται απειλές!

Τέλος, εργαζόμενοι σε τοπικό σούπερ μάρκετ της είπαν να μην αγοράζει τροφές από το κατάστημά τους και να μην ταϊζει τα αδέσποτα...γιατί δεν τα θέλουν.

Αυτά στην Πέλλα, που δεν έχουν λείψει οι πυροβολισμοί και οι δηλητηριάσεις ζώων, δείχνοντας την απανθρωπιά των κατοίκων της.


Το adespoto.gr ενημέρωσε το δήμο Πέλλας για τις καταγγελίες αυτές και αναμένουμε την απάντηση του Δημάρχου. Τα ονόματα των κυριών και το τηλέφωνο της κ Παπαστοϊτση είναι στη διάθεση όποιου αρμοδίου για τη διερεύνηση της καταγγελίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου