Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Νέο «όχι» Σαμαρά σε Παπανδρέου


Να πραγματοποιήσουν κοινή εμφάνιση στις Βρυξέλλες όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής για την οικονομική κρίση, ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντά αρνητικά.
Ο κ. Σαμαράς φέρεται να τόνισε στον πρωθυπουργό πως δεν υπάρχει «εθνική γραμμή» για να παρουσιαστούν μαζί στις Βρυξέλλες, καθώς δεν έχουν συμφωνήσει σε κάτι στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ....
 

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε εκ νέου στις κατηγορίες του κ. Παπανδρέου λέγοντας: «Εσύ λες ότι είμαι συκοφάντης της χώρας. Τον συκοφάντη τι τον θες μαζί σου;».

Βαρύ το κλίμα στη χθεσινή συνάντηση
Mικρής διάρκειας -και σε βαρύ κλίμα- ήταν τελικώς η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά που έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Αφορμή σύμφωνα με το περιβάλλον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Παπανδρέου νωρίτερα, κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην συνομιλία των δύο αρχηγών που κράτησε περίπου τριάντα λεπτά, δεν υπήρξαν σημεία σύγκλισης ενώ δεν τέθηκε ζήτημα συγκυβέρνησης από τον πρωθυπουργό στον πρόεδρο της ΝΔ. Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε, ωστόσο, από τον κ. Σαμαρά να πάρει θέση στα λεγόμενα και γραφόμενα για «προδοσία, κρεμάλες και Γουδιά», με τον κ. Σαμαρά να απαντάει πως δεν τα συμμερίζεται.
Από την πλευρά του κ. Σαμαρά, υπήρξε η σκέψη να ακυρωθεί η συνάντηση εξαιτίας της επίθεσης του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή κατά του Μ. Κεφαλογιάννη που αφορούσε τη διακυβέρνηση της χώρας τη περίοδο 2004-09.

Πηγή  kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου